Seagate boekt minder omzet en meer winst

26-10-2020 | door: Witold Kepinski

Seagate boekt minder omzet en meer winst

Hardware storage maakte Seagate boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2021 minder omzet en meer winst.

De omzet daalde met 10 procent naar 2,3 miljard dollar. De winst steeg van 200 naar 223 miljoen dollar.

"Seagate leverde solide kwartaalresultaten voor september, ondersteund door een sterk herstel in de markt voor video- en beeldapplicaties en een gezonde vraag naar datacenters in de cloud, wat leidde tot een tweecijferige Y / Y-omzetgroei voor onze opslagoplossingen voor massacapaciteit. We zien indicaties dat de vraag van de ondernemingen zal verbeteren en we verwachten dat dit zal doorzetten naarmate de bredere markten geleidelijk herstellen, wat onze positieve kwartaalvooruitzichten voor december ondersteunt en onze omzetverwachtingen voor het fiscale jaar versterkt, ” aldus Dave Mosley, CEO.

Mosley meldt verder: “De vraag naar data blijft exploderen, zelfs tijdens deze huidige periode van marktonzekerheid. Als leider op het gebied van massaal databeheer voert Seagate een technologische roadmap uit die erop gericht is klanten te helpen hun waardevolle data aan het werk te zetten. We liggen op schema om onze eerste HAMR-schijven voor inkomsten te verzenden in december, wat een belangrijke mijlpaal in de sector is om de groeiende behoefte aan opslag op grote schaal te ondersteunen. We hebben ook CORTX geïntroduceerd, een open-source software voor objectopslag, samen met Lyve Rack die bedrijven samen een eenvoudige, veilige en efficiënte manier bieden om enorme hoeveelheden gegevens te beheren. Deze ontwikkelingen illustreren ons vertrouwen in het identificeren en benutten van toekomstige groeikansen."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware