Witold Kepinski - 29 oktober 2020

ABN AMRO Ventures investeert in PrimaryBid

ABN AMRO Ventures investeert in PrimaryBid image

ABN AMRO Ventures investeert in PrimaryBid, een technologieplatform dat particuliere beleggers de mogelijkheid biedt om op dezelfde voorwaarden als institutionele beleggers in te stappen bij een kapitaalemissie van een bedrijf, waaronder beursgangen.

ABN AMRO Ventures investeert in PrimaryBid, een technologieplatform dat particuliere beleggers de mogelijkheid biedt om op dezelfde voorwaarden als institutionele beleggers in te stappen bij een kapitaalemissie van een bedrijf, waaronder beursgangen.
PrimaryBid wil voor particuliere beleggers meer mogelijkheden creëren op de markt voor beursgangen door voor hen geldende belemmeringen weg te nemen en zo de kapitaalmarkt eerlijker en transparanter maken. PrimaryBid lanceerde het digitale platform in het Verenigd Koninkrijk en heeft in 2020 een aantal toonaangevende beursgangen in Londen begeleid. Het bedrijf kijkt nu naar mogelijkheden voor uitbreiding naar de eurozone, waar het samenwerkt met Euronext, onder andere in Nederland.

ABN AMRO Ventures investeert in PrimaryBid omdat de bank wil meespelen in de voorhoede van innovatie in de financiële sector. Het platform wordt aangeboden in aanvulling op de producten en diensten van de Equity Capital Markets afdeling van de bank. ABN AMRO krijgt daarnaast een voortrekkersrol in de verdere uitbreidingsstrategie van PrimaryBid voor de Benelux en de EU.

Anand Sambasivan, CEO van PrimaryBid: “We zijn erg blij dat ABN AMRO meedoet met deze investeringsronde in onze onderneming en kijken ernaar uit met de bank samen te werken bij onze uitbreiding in Europa. Dankzij onze eenvoudige en inclusieve technologie kunnen bedrijven geld ophalen bij een zo breed mogelijk scala aan beleggers. Hiermee wordt bijgedragen aan een betere kapitaalvorming en worden openbare beurzen weer echt openbaar.”

Hugo Bongers, directeur ABN AMRO Ventures voegt hieraan toe: “Onze investering in PrimaryBid past goed in onze portfolio en biedt toegang tot unieke innovatie binnen het traditionele domein van equity capital markets. We geloven in de democratisering van kapitaalmarkten, en PrimaryBid kan hier een leidende rol in spelen, zowel binnen als buiten Europa. We kijken uit naar de strategische samenwerking met het management van PrimaryBid om gezamenlijk toegevoegde waarde te creëren, ook voor onze klanten en andere belanghebbenden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!