ESET en HackShield zetten in op vergroten digitale weerbaarheid
29-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

ESET en HackShield zetten in op vergroten digitale weerbaarheid

ESET Nederland slaat de handen ineen met HackShield, een cybersecurity game in Nederland waarin kinderen tussen 8 en 12 opgeleid worden tot Junior Cyber Agent. Binnen de samenwerking sponsort ESET Nederland de stichting HackShield en wordt daarnaast de primaire kennispartner. Samen hebben de organisaties als doel om kinderen en hun omgeving meer weerbaarheid te bieden tegen online criminaliteit en kinderen alles te leren over online veiligheid. Beide partijen zijn er van overtuigd samen een grote impact te kunnen maken dankzij de gezamenlijke kennis en het gezamenlijke bereik: Het creëren van een cyberveilige generatie.

“We zijn ontzettend blij met deze mooie serieuze partner, die vanuit intrinsieke waarde onze doelstelling deelt: het verhogen van de Security Mindset bij kinderen en hun directe omgeving”, vertelt Tim Murck, co-founder van HackShield en Chief Product Officer bij game-design bureau Flavour. “Niet alleen neemt ESET Nederland een breed netwerk mee van klanten en partners waaronder gemeenten en scholen, ook is ESET Nederland in staat om ons product inhoudelijk naar een volgend niveau te tillen. Onze gezamenlijke ambitie is hoog. Wij willen alle kinderen van Nederland de kans geven op een cyberveilige toekomst.”

Awareness over online veiligheid

De samenwerking met HackShield wordt door ESET Nederland gezien als een manier om awareness over online veiligheid te creëren binnen een brede doelgroep. Kinderen leren over online veiligheid ziet ESET Nederland als goede oplossing om structureel het probleem van cybersecurity alsmede cybercriminaliteit te tackelen.

HackShield geeft kinderen een heldenrol. In de game draait alles om hen, en wordt van hen verwacht dat zij hun omgeving veilig houden, ook in de echte wereld. Door iets aan anderen te leren leer je immers zelf het meest.

Toekomstige generatie opleiden

“Er is eigenlijk maar één duurzame manier om cybercriminaliteit écht aan te pakken, en dat is starten bij het opleiden van onze toekomstige generatie. HackShield heeft de potentie om uit te groeien tot een wereldwijd platform en heeft de meest innovatieve cybersecurity game in handen. ESET zal zich met name richten om inhoudelijk een bijdrage te leveren aan de game. Nederland heeft HackShield nodig, en we zijn trots om in die beweging, een kleine rol te spelen”

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen ESET en HackShield, lees verder in het interview met Dave Maasland (CEO van ESET Nederland), Tim Murck (CPO van HackShield) en Mimoent Haddouti (CISO van de Rabobank) op de website van ESET.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security