Witold Kepinski - 29 oktober 2020

Sofina verwerft minderheidsbelang in Collibra

Sofina verwerft minderheidsbelang in Collibra image

Collibra, een Data Intelligence bedrijf, kondigt aan dat Sofina een minderheidsbelang in het bedrijf heeft verworven via een privétransactie met derden. Sofina investeert -zowel rechtstreeks als via durf- en groeifondsen- in verschillende sectoren, met een focus op consumptiegoederen en detailhandel, digitale transformatie, onderwijs en gezondheidszorg. Het opereert vanuit kantoren in Brussel, Luxemburg en Singapore, en heeft wereldwijd meer dan 7 miljard euro aan beheerd vermogen.

"Wij zijn van mening dat Sofina, met haar staat van dienst op het gebied van lange termijn minderheidsinvesteringen in snelgroeiende bedrijven, een uitstekende investeerder voor Collibra is", zegt Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO van Collibra. "We zijn verheugd om Sofina als investeerder toe te voegen aan ons aandeelhoudersbestand."

“Het is onze missie om samen te werken met ondernemers en bedrijven met een solide lange termijn groeipad en daarbij een relatie te creëren waarin we hun traject kunnen optimaliseren met ons advies en ons wereldwijde netwerk”, zegt Harold Boël, CEO van Sofina. “Collibra is een van de meest succesvolle technologiebedrijven in België, en haar aanhoudende marktleiderschap op het gebied van Data Intelligence, met sterke groei in de afgelopen jaren, maakt dat het bedrijf een natuurlijke fit heeft met Sofina. We zijn dan ook blij om deel uit te gaan maken van Collibra's toekomst."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!