Ordina boekt iets minder omzet en meer winst

Jo Maes, CEO Ordina

29-10-2020 | door: Witold Kepinski

Ordina boekt iets minder omzet en meer winst

Ordina, een lokale, onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux presenteert de cijfers over het derde kwartaal 2020. De omzet daalde met 3,3% naar 88,3 miljoen euro. De nettowinst steeg naar 5 miljoen euro.

Jo Maes, CEO Ordina, over de resultaten: “Ordina heeft een goed derde kwartaal achter de rug. Onze dienstverlening vanuit businessproposities en High performance teams is bovengemiddeld sterk gegroeid. De afbouw van externe medewerkers leidt tot een daling van de omzet, maar onze rendementsverbetering en de snelle stijging van omzet uit businessproposities geven aan dat we in toenemende mate voortgang boeken op onze strategie om digitalisering bij onze klanten te versnellen. In financieel opzicht heeft COVID-19 nauwelijks negatieve impact gehad op ons bedrijf. We zijn onze mensen, teams en onze klanten dankbaar dat zij goed in staat zijn gebleken om ook op afstand samen te werken en onze dienstverlening te continueren. De vooruitzichten zijn echter onzeker en we blijven alert op ontwikkelingen in de markt. Ook dragen we extra zorg voor de mentale en fysieke gezondheid van onze mensen."

De goede financiële resultaten hebben geleid tot een sterke balans die ook in een onzekere periode voldoende buffer geeft aldus Maes: "Daarom stelt Ordina voor om alsnog het eerder geschrapte dividend van 9,5 eurocent per aandeel uit te keren in het vierde kwartaal van 2020. Onze kaspositie en rendement ontwikkelen zich goed. Maar ook de impact van de tweede coronagolf houden we nauwlettend in de gaten, voor zowel kansen als risico’s. We zullen daarom in het eerste kwartaal van 2021 een update geven over onze kapitaalallocatie en dividend policy.”

Terug naar nieuws overzicht