KnowBe4 maakt PhishRIP beschikbaar voor G Suite-software

30-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KnowBe4 maakt PhishRIP beschikbaar voor G Suite-software

KnowBe4, leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing, kondigt aan dat zijn PhishRIP-software nu ook beschikbaar is voor de G Suite van Google. PhishRIP, onderdeel van PhishER, is een e-mail quarantaine-tool die helpt bij het sneller afschermen en verwijderen van kwaadaardige e-mails.

Technische controles blijken onvoldoende betrouwbaar voor het filteren van kwaadaardige e-mails die in de inbox van een gebruiker komen. Deze PhishRIP-feature versterkt de verdedigingslinie tegen inkomende e-mails. PhishRIP spoort aan de hand van berichten die door gebruikers zijn gerapporteerd andere soortgelijke berichten op in de inbox van alle gebruikers binnen een organisatie. Vervolgens plaatst het deze in quarantaine. Dit leidt tot verdere analyse en mogelijk definitieve verwijdering door het IT-team dat verantwoordelijk is voor het afhandelen van incidenten.

"Een functie als PhishRIP levert grote voordelen op voor organisaties, aangezien het de kans verkleint dat kwaadwillende e-mails onder nietsvermoedende werknemers circuleren", aldus Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. "Nu de feature beschikbaar is voor G Suite, kunnen nog meer organisaties ervan profiteren en alle inboxen van hun medewerkers helpen schoon te houden." Gebruikers hebben nu via hun KnowBe4-abonnement toegang tot PhishRIP in zowel Office 365-programma's als G Suite.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security