Cognizant ziet winst flink terugvallen

Brian Humphries, CEO Cognizant

30-10-2020 | door: Witold Kepinski

Cognizant ziet winst flink terugvallen

IT-dienstverlener Cognizant heeft de financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2020 bekendgemaakt. De omzet bedroeg 4,2 miljard dollar, een daling van 0,1%. De nettowinst daalde met 30% tot 348 miljoen dollar.

Financiële diensten en services zagen de omzet dalen, maar de healtcare business groeide tijdens het kwartaal.

Sinds het begin van het derde kwartaal tot en met 27 oktober hebben de aandeelhouders meer dan 700 miljoen dollar teruggekregen via inkoop van eigen aandelen en 120 miljoen dollar aan dividenden.

De omzet voor FY2020 zal naar verwachting aan de bovenkant van het eerder vastgestelde bereik liggen van ongeveer 16,7 miljard dollar, of een daling van 0,4% in constante valuta. Aangepaste verwaterde winst per aandeel3 tussen $ 3,63 - $ 3,67, een stijging ten opzichte van eerdere verwachting van $ 3,48-3,58

"In een uitdagende vraagomgeving zijn we doorgegaan met het versterken van onze portfolio, het uitvoeren van onze digitale strategie en het vergroten van ons concurrentievermogen", aldus Brian Humphries (foto), Chief Executive Officer. "Klanten realiseren zich dat ze zich kunnen onderscheiden als ze verstoring en transformatie omarmen. We doen er alles aan om dat voor hen gemakkelijk te maken."

Terug naar nieuws overzicht