Witold Kepinski - 03 november 2020

Lenovo boekt meer omzet en winst over tweede kwartaal van zijn boekjaar

Lenovo boekt meer omzet en winst over tweede kwartaal van zijn boekjaar image

Lenovo Group maakt de record-groepsomzet van het tweede kwartaal bekend die 14,5 miljard dollar bedraagt, een stijging van 7% jaar-op-jaar. Daarnaast laten alle bedrijfsonderdelen een sterke groei zien. Er was een nog sterkere groei in de winst, met een recordinkomen vóór belastingen van 470 miljoen dollar. Dit is een stijging van 52% vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het nettoresultaat is met 53% jaar-op-jaar gestegen tot een record van 310 miljoen dollar.

“In de Benelux zien we een blijvende groei in alle segmenten; een ontwikkeling die versneld is door de COVID-19-maatregelen. Uit ervaring van vorig kwartaal blijkt dat werken en leren vanuit huis de vraag naar pc's stimuleert en de voortdurende groei in de gamingsector versterkt. Daarnaast zien we een toenemende vraag naar slimme werkoplossingen. We blijven nauw samenwerken met onze partners en klanten om de extra behoeften in deze veeleisende tijden te ondersteunen” - Maarten Guijt, General Manager Benelux Lenovo PCSD.

“Een toename in de hoeveelheid zoekopdrachten voor het merk Motorola in het afgelopen kwartaal, laat een sterke interesse zien voor Motorola-smartphones. Bovendien is Motorola het op een na meest gezochte merk onder Android-smartphones in zowel Nederland als België. Wij geloven dat dit een direct resultaat is van ons sterke portfolio en innovatieve productintroducties zoals de razr 5G” - Ruben Weenink, General Manager Benelux Lenovo MBG.

Het aanbod en de productie wordt in 2020 beïnvloed door factoren zoals geopolitieke onzekerheden, de COVID-19-pandemie en een tekort aan componenten in de gehele industrie door een sterke vraag. Lenovo ziet de tweede helft van het jaar echter positief in door de nieuwe manier van werken, leren en spelen vanuit huis die ook op lange termijn invloed heeft op de vraag naar apparaten en cloud/infrastructurele benodigdheden.

De resultaten van de Intelligent Devices Group (IDG) blijven zorgen voor de sterkste groei met een recordomzet voor de PC en Smart Devices Group (PCSD) van 11,5 miljard dollar, een stijging van 8% jaar-op-jaar. Het inkomen voor belasting bereikte het record van 723 miljoen dollar, een stijging van 18% jaar-op-jaar, en behield een winstmarge van 6,3%. De operationele capaciteiten, snelle reactie op het werken en leren vanuit huis en focus op snelle stijgende en premium segmenten zorgden voor een recordresultaat dit kwartaal. Lenovo behield zijn nummer 1-positie op de wereldwijde PC-markt met een marktaandeel van 23,6%.

De tweede business unit van IDG, de Mobile Business Group (MBG), liet een omzetgroei zien van 39% kwartaal-op-kwartaal en realiseerde weer een jaar-op-jaar groei, waarmee het sterke herstel van COVID-19 is voortgezet. Groei in Latijns- en Noord-Amerika is verder verstevigd terwijl de groei in Europa en APAC versnelde. Dit kwartaal stond in het teken van belangrijke innovatiemijlpalen waaronder de lancering van de vouwbare razr 5G smartphone en de eerste gamingtelefoon van het Lenovo Legion-merk. Het bedrijf blijft inzetten op 5G-innovatie en een sterk productportfolio voor een sterke winstgevendheid.

De Data Center Group (DCG) rapporteerde wederom groei. De omzet steeg 11% jaar-op-jaar naar 1,48 miljard dollar, met verbeterde winstgevendheid. Het cloudserviceprovider-segment blijft groeien met een 34% omzetstijging jaar-op-jaar met een sterke groei in alle markten. Dit resultaat wordt ondersteund door de aanhoudende investeringen van Lenovo in in-house design en productie. Omzet in de Enterprise en SMB-segmenten bleef nagenoeg gelijk jaar-op-jaar maar was met 3 punten beter dan de marktvoorspellingen. Daarnaast was er een groei in Software Defined Infrastructure (22%), Storage (15%), Software (47%) en Services (11%). Een extra groeigebied voor het segment ligt binnen de recent aangekondigde samewerking met SAP.

Lenovo’s Intelligent Transformation blijft een sterke vooruitgang boeken in het tweede kwartaal, met dubbele groeicijfers in alle segmenten. Smart Internet of Things zag een sterke groei van meer dan 36% jaar-op-jaar, terwijl Smart Infrastructure (21%) en Smart Verticals (72%) beiden sterke omzetgroei* lieten zien. Software and Services groeide 39% jaar-op-jaar naar een nieuw record van 1,2 miljard gefactueerde omzet, goed voor meer dan 8,5% van de groepsomzet. Lenovo’s Attached Service and Software, Managed Service en Solutions zagen ook een sterke groei en e-commerce-omzet groeide met meer dan 40% jaar-op-jaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!