NFON kiest nieuwe RvB n benoemt Klaus von Rottkay tot CEO

Klaus von Rottkay, CEO NFON

03-11-2020 | door: Witold Kepinski

NFON kiest nieuwe RvB n benoemt Klaus von Rottkay tot CEO

De Raad van Bestuur van NFON AG, de enige pan-Europese aanbieder van telefoniesystemen uit de cloud, wordt opnieuw samengesteld. Dr. Klaus von Rottkay zal de NFON Group vanaf 1 december 2020 als CEO leiden, samen met huidig bestuurslid Jan-Peter Koopmann.

Von Rottkay volgt daarmee Hans Szymanski en César Flores Rodríguez op. Na vier en een half jaar als CEO zal Hans Szymanski, die NFON AG in 2018 met succes naar de beurs leidde, het bedrijf aan het einde van het jaar verlaten. Tegelijkertijd zal César Flores Rodríguez, verantwoordelijk voor verkoop, marketing, consultancy & services en de internationale activiteiten, het bedrijf verlaten omdat de verkoopactiviteiten onder de verantwoordelijkheid van de nieuwe CEO vallen. Onder leiding van Rodríguez is het aantal geïnstalleerde klantuitbreidingen (seats) verdubbeld tot ongeveer 500.000.

Tijdens de overgangsfase tot het einde van het jaar zullen Hans Szymanski en César Flores Rodríguez het bedrijf in een adviserende rol ondersteunen. De afdelingen Research & Development, Technical Operations, Data Protection, Support/Logistics, Internal IT, Product Management en nu Consulting & Services blijven onder de verantwoordelijkheid van Jan-Peter Koopmann als Chief Technology Officer.

"Hans Szymanski en César Flores Rodríguez verdienen onze oprechte dank voor hun prestaties", aldus Rainer Koppitz, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NFON AG. "Met de nieuwe koers en samenstelling van de Raad van Bestuur zijn de strategische gebieden van klant- en marktontwikkeling enerzijds en productontwikkeling anderzijds nu nog meer centraal komen te staan. Als lid van de Raad van Bestuur van Microsoft Duitsland heeft Klaus von Rottkay de cloud-diensten in Duitsland stevig uitgebouwd. In de afgelopen jaren heeft hij als CEO van PlanetHome, een andere cloud-gebaseerde onderneming, een zeer rendabele marktleider in de vastgoedbranche gemaakt. De vernieuwde Raad van Bestuur onderstreept het strategische doel van de NFON Group om de nummer één te worden op het gebied van cloud-telefonie in Europa."

Klaus von Rottkay (51 jaar) is doctor in de natuurkunde en was van 1999 tot 2005 Associated Principal bij McKinsey. In 2006 trad hij in dienst bij Microsoft Duitsland, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor de Server & Tools Business Group en vervolgens leiding gaf aan de Enterprise Solution Sales.

In 2011 verhuisde Von Rottkay naar de Deense vestiging van Microsoft als COO/CMO tot 2013. Toen nam hij in dezelfde functie in de Raad van Bestuur van Microsoft Duitsland de afdelingen Marketing en Operations over. In deze periode leidde hij naast Marketing ook de Business Groups Windows & Devices, Office, Cloud & Enterprise en Business Solutions in de op twee na grootste entiteit van Microsoft Corporation. Vervolgens trad hij in 2017 in dienst bij PlanetHome Group als CEO. Als M&A-consultant was Von Rottkay ook betrokken bij vele pre- en post-fusieprojecten.

"Een essentieel onderdeel van mijn vorige werk was om klanten te helpen hun werkprocessen te digitaliseren met behulp van Software-as-a-Service (SaaS). Dat zal ik blijven doen", aldus cloud-specialist Dr. Klaus von Rottkay. "Met zijn toekomstgerichte technologie speelt NFON in op de mogelijkheden van een gedigitaliseerde werkomgeving. Digitale en flexibele communicatieoplossingen zijn essentieel voor elk bedrijf. De snel veranderende Europese markt biedt grote kansen, die we met onze groeistrategie zullen aanpakken."

Terug naar nieuws overzicht