Wouter Hoeffnagel - 03 november 2020

Bijna de helft meer webwinkels opgericht

Het aantal opgerichte webwinkels is in het derde kwartaal van 2020 met 47% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder tot bijna 6,5 duizend stuks. De omzet die detailhandels realiseren valt 38,3% hoger uit.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In totaal zijn in Q3 2020 zo'n 16% minder bedrijven opgericht dan in het zelfde kwartaal in 2019. Ondanks de COVID-19 pandemie is de omzet van de detailhandel in het derde kwartaal met 9,2% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de sterkste toename sinds het begin van de publicatie van koopdaggecorrigeerde cijfers door het CBS in 2005.

40% meer verkopen

De verkopen via internet zijn met bijna 40% gestegen. Dit is minder sterk dan in het tweede kwartaal, toen een stijging van 55% zichtbaar was. Ondernemers in de detailhandel zijn optimistisch over de ontwikkeling van hun omzet in het vierde kwartaal.

De omzet die detailhandels online realiseren valt in het derde kwartaal 38,3% hoger uit dan een jaar eerder. Deze stijging volgt op het record van het tweede kwartaal, toen online 54,9% meer omzet is gerealiseerd dan een jaar eerder. Pure internetverkopers (postorderbedrijven en webwinkels) zagen hun omzet met 31,6% stijgen. Bij winkels waarvan de verkoop via internet een nevenactiviteit is bedraagt de stijging 48,3%.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!