Siemens kondigt overname Culgi aan

05-11-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Siemens kondigt overname Culgi aan

Siemens kondigt de overname voor een onbekend bedrag aan van het Leidse Culgi, een softwarebedrijf dat computerchemie-oplossingen maakt, met een focus op multiscale simulaties in de procesindustrie. Culgi wordt onderdeel van Siemens Digital Industries Software, waar de technologiëen van Culgi nieuwe simulatiemogelijkheden toevoegen aan het Xcelerator portfolio, met quantum- en moleculaire chemiemodellen die naadloos aansluiten op de ’continuum approach’ van de Simcenter STAR-CCM+ software.

Deze engineering workflow kan kosten significant verlagen en innovatie versnellen in de materialen en procesindustrieën, en zo de mogelijkheden voor product- en procestransformaties vergroten.

Jan Leuridan, Senior Vice President Simulation & Test Solutions bij Siemens Digital Industries Software: “Innovatie in soft materials engineering begint op quantum- en moleculaire niveaus. Met Culgi-technologie als onderdeel van het Simcenter-portfolio krijgen proces-engineers toegang tot een digital twin die modelling op micro-, meso-, en macro-schaal combineert. Dit maakt het mogelijk het gebruik van geavanceerde materialen in een ontwerp, in de context van product performance, te testen. We zijn er trots op het team van Culgi bij Siemens te verwelkomen.”

De overname van Culgi bouwt verder op Siemens’ acquisitie van MultiMechanics, in november 2019. Die overname voegde de mogelijkheid toe om efficiënte voorspellingen omtrent eigenschappen en gedrag van vaste materialen te doen aan het Simcenter™-portfolio. Met Culgi’s soft material simulaties erbij biedt Simcenter nu een unieke, geïntegreerde CAE-oplossing die performance gedreven optimalisatie van geavanceerde materialen mogelijk maakt.

Johannes Fraaije, CEO bij Culgi en professor aan de Universiteit van Leiden: “We kijken uit naar de samenwerking met Siemens en om mee te bouwen aan de toekomst van simulatiesoftware. Het virtueel testen van nieuwe materialen, in een vroeg stadium van de ontwikkeling, is essentieel voor de digitale transformatie van de chemische industrie. Met de integratie van Culgi’s moleculaire simulatiesoftware en diensten in het Simcenter-portfolio, bieden we engineers een extra mogelijkheid om materialen effectief en efficiënt te testen. Zij hebben straks inzicht in de eigenschappen van de materialen over de hele value chain, van opstart tot procesontwikkeling, en van het logistieke proces tot en met de marktanalyse.”

Terug naar nieuws overzicht
Software