Rubix ondersteunt Rabobank in transitie naar digitale architectuur
06-11-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rubix ondersteunt Rabobank in transitie naar digitale architectuur

Het moderniseren van de IT-huishouding heeft hoge prioriteit bij de Rabobank. Een van de uitdagingen binnen dit traject bestond uit het samenvoegen van twee IT-afdelingen, en de vervanging van negen verschillende middleware integratie-tools en software-producten door een enkele toekomstbestendige architectuur. Om deze transformatie op een goede manier te laten verlopen, koos Rabobank ervoor om Rubix bij het proces te betrekken.

Sinds 2019 is een team van experts van beide partijen bezig geweest een nieuw integratieplatform te implementeren. Dit systeem wordt gebruikt voor het transporteren en transformeren van bestanden, en fungeert als brug tussen bestaande on-premises architecturen en nieuwe toepassingen die zich bevinden in een cloud-omgeving. De Red Hat Fuse technologie die hiervoor werd geselecteerd, zal als integratieplatform de Rabobank-entiteiten over de gehele wereld met elkaar verbinden.

Met de implementatie zullen belangrijke koppelingen tussen systemen daarnaast minder afhankelijk zijn van handwerk. Veel van de eerder vereiste integratie-expertise wordt namelijk geautomatiseerd – naar verwachting zal 80 procent van de integratie-aanvragen uiteindelijk via self-service verlopen.

Sandra te Beest-Vlug, Manager Middleware Services van de IT- infrastructuur divisie bij Rabobank licht toe: "Rubix heeft een hoog niveau van expertise en ondersteuning geboden, vanaf het opzetten van de Proof of Concept bij de start van het project ruim twee jaar geleden, tot op heden. Het team van Rubix heeft zich als een volwaardig Rabobank-partner opgeworpen, en is cruciaal geweest in dit traject."

De implementatie is nog in volle gang, maar in toenemende mate operationeel. In twee jaar tijd zijn ruim 1200 integraties met het Fuse platform gerealiseerd, die nu in productie zijn. Dagelijks faciliteert het platform de overdracht van meer dan 50.000 bestanden. “Mede dankzij Rubix,” besluit te Beest-Vlug. “Dit is een schoolvoorbeeld van het soort coöperatieve projecten waar de Rabobank voor staat”.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht