Witold Kepinski - 09 november 2020

IBM lanceert Cloud for Telecommunications

IBM lanceert Cloud for Telecommunications image

IBM lanceert Cloud for Telecommunications. Dit is een open, hybride cloudarchitectuur die is ontworpen om telecomproviders te helpen de specifieke uitdagingen van de sterk gereguleerde industrie aan te pakken: het versnellen van de bedrijfstransformatie, het vergroten van de digitale klantbetrokkenheid en het verbeteren van de flexibiliteit bij het moderniseren van hun bedrijfsapplicaties en infrastructuur om de kracht van 5G en edge te ontsluiten.

Nu 5G steeds vaker voorkomt, transformeren telecomproviders hun netwerken in flexibele platforms die efficiënt kunnen worden geschaald om de groeiende hoeveelheden data, spraak- en multimediadiensten te ondersteunen, aldus IBM.

Volgens een recente IBV-studie is 60% van de ondervraagde managers van Communications Service Provider (CSP) het erover eens dat ze hun hele netwerk over edge-locaties moeten virtualiseren, maar slechts de helft van hen is bereid om te virtualiseren in een cloud-native omgeving.

Gebouwd op IBM Cloud Satellite, momenteel in bèta, en gebruikmakend van Red Hat OpenShift, kunnen klanten IBM Cloud-services overal inzetten: in de cloud, op locatie of aan de edge, terwijl ze voldoen aan branchespecifieke vereisten en gegevensbescherming.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!