Wouter Hoeffnagel - 09 november 2020

Rechtbank: Xiaomi hoeft smartphones niet te vernietigen

Rechtbank: Xiaomi hoeft smartphones niet te vernietigen image

Xiaomi pleegt geen inbreuk op een LTE-patent van Sisvel. Het bedrijf hoeft zijn smartphones in Nederland daarom niet terug te roepen en niet te vernietigen. Dit oordeelt de rechtbank in Den Haag.

De zaak draait om gebruik van een Europees LTE-patent van Sisvel met het betrekking op een technologie om mobiele apparaten op een draadloos communicatienetwerk aan te sluiten. Sisvel wil met Xiaomi onderhandelingen over licentievoorwaarden voor het gebruik van het patent. Xiaomi is hierop niet ingegaan. Sisvel stapte daarom naar de rechter en stelt dat Xiaomi inbreuk maakt op zijn patent. Het bedrijf eiste daarom dat de Chinese fabrikant verkochte smartphones in Nederland zou teruggeroepen en vernietigen.

Service Gateway of Gateway GPRS Support Node

Het Chinese bedrijf wijst echter op verschillen tussen de gebruikte technologie en het patent van Sisvel. Zo worden verzoeken voor een verbinding met het LTE-netwerk bij Xiaomi naar een zogeheten 'Serving Gateway' gestuurd. Het patent beschrijft echter hoe dit signaal naar een Gateway GPRS Support Node (GGSN) wordt gestuurd. Xiaomi stelt hierdoor geen inbreuk te maken. De rechter in Den Haag gaat hierin mee.

Sisvel kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Het oordeel van de rechtbank is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!