Western Digital introduceert drie nieuwe NVMe SSD's

11-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Western Digital introduceert drie nieuwe NVMe SSD's

Western Digital introduceert hiervoor een reeks nieuwe NVMe SSD's voor architecturen waarin data centraal staat, ofwel data-centric architecturen. De schijven zijn gericht op onder meer datacenters, industriële Internet of Things (IoT)-toepassingen en de auto-industrie. Het gaat om de Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD voor enterprise, de IX SN530 industriële SSD en de WD Blue NVMe SSD 2 TB voor snellere pc-prestaties.

Volgens onderzoeksbureau IDC wordt er de komende drie jaar meer data gecreëerd dan in de afgelopen 30 jaar samen. Verouderde architecturen kunnen de veelvoud aan datasets die miljarden verbonden systemen genereren niet bijhouden. De uitdaging is om op een efficiënte en kosteneffectieve manier een data-infrastructuur te bouwen die wel kan voldoen aan de data-eisen van dat zettabyte-tijdperk. Opslag is daarin essentieel en fundamenteel. Dat leidde tot de ontwikkeling van Zoned Storage, een nieuwe opslagarchitectuur voor toekomstgerichte datacenters waaraan Western Digital een bijdrage levert.

Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD

Daarnaast voorziet het bedrijf nu geselecteerde klanten van de nieuwe Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD. Deze bevat een verticaal geïntegreerde dual-port NVMe-controller en capaciteiten tot 8 TB in een standaard U.2-vormfactor. Door gebruik te maken van zoned namespaces (ZNS) is de DC ZN540 geschikt voor multi-tenancy omgevingen en andere data-centric toepassingen zoals event stream processing (ESP). Vergeleken met conventionele SSD's levert de schijf tot 4 keer betere prestaties en 2,5 keer QoS-verbeteringen, evenals betere efficiëntie, gebruiksgemak en schaal, terwijl de TCO (Total Cost of Ownership) voor openbare en private cloudinfrastructuur lager is.

Western Digital zet zich in voor de ontwikkeling van een uitgebreid Zoned Storage-ecosysteem en toepassingsondersteuning, waaronder het synergiebeheer van hoge capaciteit SMR HDD's en ZNS SSD's onder een gestandaardiseerd Zoned Storage-framework.

Industriële SSD voor IoT en automotive

De nieuwe Western Digital IX SN530 is een industriële NVMe SSD, speciaal ontworpen voor omgevingen waarin zeer hoge eisen aan temperatuur, prestatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid worden gesteld. De SSD is gericht op veeleisende omgevingen, onder meer voor fabrieksautomatisering, transport, medische toepassingen, robotica, drones, defensie en detailhandel.

De IX SN530 NVMe SSD is bestand tegen temperaturen van -40 tot +85 graden Celsius en levert een 20G operationele trilling specificatie. Met leessnelheden tot 2400 MB/s is het een krachtige oplossing voor OEM's die nieuwe applicaties ontwerpen of overstappen van SATA SSD's. De SSD is verkrijgbaar in een compacte M.2 2230- of M.2 2280-vormfactor met capaciteiten van 85 GB tot 2 TB. De IX SN530 TLC-versie is nu beschikbaar. SLC-versies volgen in januari 2021.

2 TB consumenten SSD

De WD Blue SN550 NVMe SSD in de nieuwe 2 TB capaciteit is een NVMe-oplossing voor grafisch ontwerpers, animators, videografen, architecten en softwareontwikkelaars. Deze SSD levert meer dan vier keer de snelheid dan Western Digital's snelste SATA-schijven. De WD Blue SN550 2TB is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €317,99.

“Het gebruik van flash-technologie transformeert bedrijven in alle markten. De toekomst van opslag is toepassingsgericht en geoptimaliseerd voor die bedrijven", zegt Robert Soderbery, executive vice president en general manager flash-business bij Western Digital. “Onze nieuwe SSD’s voor cloud- en enterprise storage, industriële toepassingen en thuisomgevingen zijn cruciale bouwstenen voor de digitale wereld waarin nieuwe architecturen ontstaan. We bieden een verscheidenheid aan klanten meer opties dan ooit om ervoor te zorgen dat hun data snel, veilig en beschermd zijn.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware