Cavli Wireless bundelt IoT-modules met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services
14-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cavli Wireless bundelt IoT-modules met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services

Cellulaire IoT-modules-fabrikant Cavli Wireless, bundelt IoT-modules met LTE-M-connectiviteit van Orange Business Services. Met het door Cavli gebundelde Hubble99-aanbod kunnen klanten dankzij een maandelijke abonnement IoT-connectiviteitsmodules aanschaffen zonder daar kapitaal voor vrij te maken.

IoT-connectiviteitsmodules worden onder meer gebruikt in slimme stadsprojecten, gezondheidszorg, mobiliteit, assettracking en industrie 4.0-toepassingen; zoals kritische activamonitoring en fleet management. Een van de eerste op LTE-M gebaseerde producten die door opdrachtgevers van Cavli is ontwikkeld, is een slim horloge waarmee werknemers binnen de industrie vitale informatie delen en gezondheids- en veiligheidslogboeken bijhouden. Dankzij het Orange LTE-M-netwerk kan Cavli ook andere toepassingen ontwikkelingen op het gebied van real-time activatracking, slimme auto's en -fietsen. Dankzij Cavli's LTE-M modules - C42QM en C42GM –kunnen aangesloten apparaten op allerlei locaties blijven draaien, ook ondergronds zoals in een garage of een tunnel.

LPWAN

Door de samenwerking met Orange heeft Cavli toegang tot LTE-M netwerken in Europa en Noord-Amerika. In de komende twaalf maanden zullen naar verwachting ongeveer 200.000 apparaten op het platform - Cavli Hubble, via het Orange LTE-M netwerk - vrij bewegen tussen de regio’s.

LTE-M komt voort uit het mobiele 4G-netwerk en is een ‘low power wide area network’ (LPWAN)-technologie die geschikt is voor IoT-toepassingen met een laag dataverbruik. In vergelijking met andere LPWAN-technologieën zorgt LTE-M voor lager batterijverbruik, een betere dekking en kunnen er meer gegevens worden doorgevoerd.

'Dankzij LTE-M wordt IoT echt mobiel'

"Dankzij LTE-M wordt IoT echt mobiel”, zegt John Mathew, Chief Technology Architect bij Cavli Wireless. “Omdat apparaten zich onbeperkt kunnen bewegen, biedt dit ten opzichte van 3G en 4G nieuwe toepassingsmogelijkheden. LTE-M is de beste energiezuinige oplossing voor het volgen van applicaties. Orange is een voorloper op het gebied van LTE-M in Europa, en ze hebben het beste bereik vanwege de roaming-dekking.”

"LTE-M is de sleutel om industriële IoT te realiseren en te verplaatsen naar 5G", zegt Rob Willcock, Senior Vice President, Americas bij Orange Business Services. “Samen met Cavli Wireless kijken we naar nieuwe manieren om – door gebruik van LTE-M – IoT te innoveren en te stimuleren. Hierdoor kunnen we nieuwe inkomstenstromen genereren, hebben we lagere kosten en kunnen we betere diensten produceren.”

Orange heeft een uitgebreid LTE-M-netwerk opgebouwd ter ondersteuning van IoT en heeft in heel Europa veldproeven uitgevoerd met betrekking tot slimme bedrijven, slimme steden en faciliteitenbeheer. Orange is een van de eerste operatoren die IoT-roaming aanbiedt aan zakelijke klanten en heeft het LTE-M-netwerk uitgerold door middel van roaming-overeenkomsten met operatoren in zes landen wereldwijd, en twaalf landen waar momenteel wordt getest.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility