Trend Micro is Launch Partner van AWS Network Firewall

15-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Trend Micro is Launch Partner van AWS Network Firewall

Trend Micro, is Launch Partner voor AWS Network Firewall, een managed service die het gemakkelijk maakt essentiële netwerkbeveiliging te implementeren voor alle Amazon Virtual Private Clouds (Amazon VPC’s) op Amazon Web Services (AWS). Als Launch Partner integreert Trend Micro managed threat intelligence feeds van zijn cloud security-oplossing om bescherming mogelijk te maken in lijn met deze nieuwe AWS managed firewall-service.

Volgens Gartner's onderzoek Control Network Security Complexity, Inefficiencies and Security Failures by Minimizing Firewall Diversity hebben “organisaties in het verleden meer dan één firewall-merk ingezet op de perimeter of voor de gedemilitariseerde zone met als doel een overlap van mogelijkheden te bieden voor het geval niet op een enkel product vertrouwd kon worden. Terwijl dit argument enige verdienste heeft - achterdeurtjes en kwetsbaarheden komen regelmatig voor - zorgt het implementeren van meerdere firewalls voor een grotere complexiteit en de mogelijkheid op een menselijke fout, vermindert het de schaalbaarheid en verhoogt het de operationele kosten.”

Verkeer inspecteren

Trend Micro’s ingebouwde IPS-intelligentie inspecteert verkeer zodat de firewall potentiële bedreigingen kan stoppen voordat deze voet aan de grond krijgen in een virtuele private cloud. Samengevat, AWS en Trend Micro bieden een simpele en schaalbare service met betrouwbare bescherming die geen infrastructuurbeheer vereist.

“Onze klanten vragen om het vermogen netwerkbeveiliging op schaal te beheren, en we zijn blij dat we juist dat kunnen leveren”, zegt Andrew Thomas, General Manager, Perimeter Protection bij Amazon Web Services, Inc. “Deze lage frictie netwerk firewall-functionaliteit wordt versterkt door AWS Partners zoals Trend Micro, die extra beschermingslagen bieden voor klanten door een integratie met AWS Network Firewall.”

“We zijn er trots op klanten te helpen geavanceerde beveiligingsfuncties te adopteren met minder zwaar werk”, zegt Steve Quane, chief product officer bij Trend Micro. “De benadering van traditionele NGFW-leveranciers naar de cloud is niet schaalbaar geweest en heeft voor klanten onnodige problemen veroorzaakt. Nu AWS de frictie van klanten op de infrastructuurlaag vermindert, leggen we de lat voor baselinebescherming op netwerkniveau hoger door onze toonaangevende threat intelligence te leveren door integratie met AWS Network Firewall.”

Trend Micro biedt hybride cloud security-oplossingen om de beveiliging van zakelijke data in AWS-omgevingen te simplificeren. Dit omvat extra netwerkbeveiliging alsmede bescherming voor cloud-native services, file object storage en cloudgebaseerde applicaties. Trend Micro’s threat intelligence is gratis beschikbaar en eenvoudig te implementeren voor klanten van AWS Network Firewall.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security