Wouter Hoeffnagel - 14 november 2020

Katoen Natie kiest voor Oracle Cloud ERP

Katoen Natie, een in 1854 in Antwerpen opgerichte en wereldwijd opererende leverancier van logistieke diensten, gaat zijn financiële en aankoopprocessen beheren en integreren in Oracle Cloud ERP. De SaaS-oplossing van Oracle helpt de logistieke dienstverlener om de bedrijfsprocessen van alle entiteiten en activiteiten te optimaliseren. De oplossing moet zorgen voor meer efficiëntie en een kostenreductie dankzij de snelle en gefaseerde introductie van technologieën.

Katoen Natie levert slimme logistieke en engineering oplossingen, afgestemd op de specifieke situatie van elke klant. Momenteel is Katoen Natie gevestigd in meer dan 30 landen, verspreid over heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië, en breidt het voortdurend uit daar waar duurzame kansen liggen. Het Antwerpse bedrijf stelt zichzelf als doel diensten van goede kwaliteit te leveren. Om dit in de toekomst zo te houden, moet het inspelen op veranderingen in de logistieke wereld.

In tijden waarin logistieke diensten complexer worden en de druk op de supply chain alleen maar toeneemt, ziet Katoen Natie niet alleen uitdagingen, maar ook kansen. De oplossing geet het management een integraal inzicht in de bedrijfsprocessen en alle activiteiten van de organisatie. Oracle Cloud ERP is een gelokaliseerde oplossing die 24/7 wereldwijd beschikbaar is voor alle medewerkers.

Innoveren vanuit de cloud

Het applicatielandschap van Katoen Natie bestaat momenteel uit on premise ERP-toepassingen van Microsoft en SAP. Katoen Natie zocht een flexibele oplossing die snel en eenvoudig te configureren is met de steeds veranderende eisen en wensen. Katoen Natie’s keuze viel uiteindelijk op de Oracle ERP Cloud-oplossing.

“Wij zijn als Katoen Natie op weg om één van de meest innovatieve logistieke dienstverleners wereldwijd te worden. Wij kiezen ervoor de diensten anders te organiseren. De stap naar de cloud past bij onze ambitie en we zijn er trots op dat we deze stap samen met Oracle hebben kunnen zetten", aldus Sophie Van Kerckhove, CEO IT bij Katoen Natie.

Veerkracht en flexibiliteit

Dankzij de Oracle Cloud ERP heeft Katoen Natie nu de mogelijkheid om bedrijfsmodellen en -processen snel aan te passen, zodat de kosten verlaagd kunnen worden, prognoses worden aangescherpt en er uiteindelijk meer innovatiekracht is. Dankzij de cloud zullen de medewerkers nu sneller toegang krijgen tot efficiëntere processen. Hierdoor kan er meer tijd en energie besteed worden aan het verlenen van de juiste logistieke diensten verlenen en centraal stellen van klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!