Wouter Hoeffnagel - 14 november 2020

ByteDance krijgt uitstel voor bezwaar tegen Amerikaans TikTok-verbod

ByteDance krijgt uitstel voor bezwaar tegen Amerikaans TikTok-verbod image

ByteDance krijgt van het Amerikaans hof van beroep meer tijd voor zijn bezwaar tegen een bevel van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn Amerikaanse TikTok-activiteiten af te stoten. Het moederbedrijf van TikTok krijgt hiervoor tot 14 december de tijd.

De Amerikaanse overheid maakt zich zorgen over de veiligheid van data van Amerikaanse gebruikers van TikTok. Gevreesd wordt dat deze data via moederbedrijf ByteDance in handen kunnen vallen van de Chinese overheid, iets wat ByteDance ontkent. De Amerikaanse president Trump gaf ByteDance daarom eerder bevel zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen aan een Amerikaanse organisatie. Indien die deal deze week niet rond was, dreigde Trump met een verbod op TikTok in de VS.

ByteDance bereikte eerder een deal met Oracle en Walmart. De Amerikaanse TikTok-activiteiten worden hierbij ondergebracht in een nieuwe entiteit: TikTok Global. Zowel ByteDance, Oracle en Walmart krijgen een belang in deze organisatie. De Amerikaanse president gaf eerder zijn voorlopige goedkeuring over deze deal, maar officiële goedkeuring is vooralsnog uitgebleven. Met het oog op de naderende ByteDance stapte echter naar de rechter en vroeg om meer uitstel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!