Witold Kepinski - 16 november 2020

Eurofiber neemt meerderheid in cloud platform provider MatrixMind

Eurofiber neemt meerderheid in cloud platform provider MatrixMind image

Eurofiber neemt voor een onbekend bedrag een meerderheidsaandeel in MatrixMind, een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in hybride- en multi-cloud oplossingen. De onderneming is per 6 november 2020 onderdeel van Eurofiber Group.

MatrixMind werd in 2015 opgericht. Haar Hybrid Cloud Integration Platform (HCIP) is een centrale hub van waaruit klanten een kant-en-klare, hybride-, multi-cloud-architectuur wordt aangeboden inclusief cloudlandingzones. De datacenterlocatie van de klant wordt geconnecteerd waarna het platform eenvoudig, zowel nationaal als internationaal, is uit te breiden met co-locatiefaciliteiten, connectiviteit, private cloud, IaaS, PaaS en SaaS-diensten van alle grote public cloud aanbieders. De gehele hybride cloud architectuur die zo ontstaat, wordt verbonden door middel van dedicated verbindingen en een end-to-end privaat netwerk.

Het MatrixMind platform biedt Eurofiber de mogelijkheid om zijn bestaande IaaS, co-locatie- en connectiviteitsdiensten eenvoudig met elkaar te verbinden en als basis te laten dienen voor zijn hybride cloud aanbod. De laatste is geheel gebaseerd op eigen verbindingen, met gegarandeerde performance en een duidelijk belegde eindverantwoordelijkheid voor de totale hybride keten. Eurofiber Chief Operating Officer Eric Kuisch: 'Data blijft exponentieel toenemen en daarmee ook de behoefte aan glasvezelverbindingen. We zien bij onze klanten een groeiende behoefte aan flexibiliteit. Zij willen zelf kunnen bepalen of en in welk tempo ze bijvoorbeeld naar de private of publieke cloud willen, en ook de mogelijkheid hebben om weer gedeeltelijk terug te gaan of van aanbieder te wisselen als dat nodig is. Bij connectiviteit vertaalt de behoefte aan flexibiliteit zich in de vraag naar realtime op- en afschaalbare capaciteit, die we met ons DCspine platform bieden. Met MatrixMind kunnen we onze klanten nu zowel integrale oplossingen als de gewenste flexibiliteit bieden in hun hybride-, en multicloud strategie. Het platform krijgt dan ook een significante rol in ons portfolio.'

MatrixMind CEO Lucas den Os (foto): 'Schaalbare, dedicated verbindingen zijn altijd de basis geweest voor de cloud integratieplatformen die wij ontwerpen, realiseren en managen voor onze klanten. Die platformen zijn bijna per definitie hybride en multi-cloud van aard en zullen naar verwachting blijven uitbreiden qua locaties, diensten en dienstverleners, simpelweg omdat nieuwe business initiatieven dit vereisen. Onze oplossing is by default ontworpen voor een dergelijke flexibiliteit. De aansluiting bij Eurofiber biedt ons geweldige mogelijkheden om onze groeiambities verder te verwezenlijken, zowel in omzet, innovatiekracht als professionaliteit. Met het portfolio van Eurofiber bieden we nu onder hetzelfde dak ook de bijbehorende private en high performance connecties, co-locatie en private clouddiensten waarbij wij eindverantwoordelijkheid nemen voor de gehele hybride cloud keten'.

Eurofiber heeft per 6 november 2020 een meerderheid van de aandelen MatrixMind B.V. overgenomen. De bestaande partnerships van MatrixMind B.V. met Bauhaus ArtITech B.V. en One Zero IT B.V. blijven onverkort in stand. Alle huidige medewerkers van MatrixMind, inclusief de directie blijven in dienst van de onderneming.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!