FarmTrace koopt VSM Automatisering
18-11-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

FarmTrace koopt VSM Automatisering

Amerikaans/Nederlandse tech-startup FarmTrace betreedt versneld de Europese markt. FarmTrace maakt productieketens inzichtelijk door data te verzamelen vanaf de bron, met als gevolg beter functionerende ketens. Het techbedrijf is opgezet door de uit het Drentse Fluitenberg afkomstige boerenzoon Chris van den Berg. Voor de eerste uitrol haalt de Californische onderneming nu 12 miljoen euro groeigeld op. FarmTrace maakt bekend dat het automatiseringsbedrijf VSM Automatisering B.V. (moederbedrijf RUMA en Elda ICT Services) overneemt, een autoriteit in de markt met een lange historie en uitgebreid netwerk in de agrarische- en automatiseringssector.

Veilig, efficiënt en duurzaam geproduceerd voedsel: de vraag van de consument is sterk aan het veranderen en wereldwijd willen supermarkten en producenten daar op inspelen. Op dit moment is het vaak nog lastig om de exacte productiegegevens goed te achterhalen. FarmTrace heeft als doel dat te veranderen.

“Consumenten weten dankzij onze data waar hun voedsel vandaan komt, hoe het is geproduceerd en wat Leesin zit”, zegt CEO en oprichter Chris van den Berg. “Dit moet niet alleen gelden voor de ‘happy few’ die biologisch voedsel kunnen betalen, maar voor iedereen.”

Lees meer details over de overname hier.

Terug naar nieuws overzicht
Software