Witold Kepinski - 19 november 2020

Kaspersky voltooit verhuizing data gegevensverwerking naar Zwitserland

Kaspersky voltooit verhuizing data gegevensverwerking naar Zwitserland image

Kaspersky kondigt de voltooiing aan van belangrijke mijlpalen van het Global Transparency Initiative door gegevensopslag- en verwerkingsactiviteiten van Rusland naar Zwitserland te verplaatsen en door het vijfde Transparency Center van het bedrijf in Noord-Amerika te openen. Met de toegenomen transparantie roept het bedrijf op tot gezamenlijke inspanningen om de veiligheid en integriteit van moderne softwareproducten te verbeteren.

Het is drie jaar geleden dat Kaspersky, een van oorsprong Russisch cyberbeveiligingsbedrijf, zijn Global Transparency Initiative (GTI) aankondigde om een nieuwe aanpak voor de cyberbeveiligingsindustrie te ontwikkelen op basis van meer transparantie en verantwoording. Het doel was om de bredere cyberbeveiligingsgemeenschap en belanghebbenden te betrekken bij het valideren en verifiëren van de betrouwbaarheid van haar producten, interne processen en bedrijfsactiviteiten. Als zodanig heeft het bedrijf de broncode van zijn software geleverd voor onafhankelijke beoordelingen, een aantal externe beoordelingen uitgevoerd, waaronder de SOC2-audit door een Big Four-bedrijf, en heeft het de ISO27001-certificering behaald.voor zijn datadiensten. Kaspersky heeft ook zijn infrastructuur voor gegevensverwerking verplaatst van Rusland naar Zwitserland en kondigde de succesvolle voltooiing van deze overgang aan.

De verhuizing van gegevensverwerking en gegevensopslag, aangekondigd in november 2018, is volledig afgerond . Naast Europa, de Verenigde Staten en Canada heeft Kaspersky ook de gegevensopslag en -verwerking verplaatst voor een aantal Azië-Pacific-landen. De lijst met landen in Azië-Pacific die deel uitmaken van de GTI-herplaatsingsplannen omvat Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Bangladesh, Brunei, Cambodja, India, Indonesië, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Nepal, Pakistan, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

Malware analyse

De klantbedreigingsgegevens die worden gedeeld door gebruikers die zich op deze locaties bevinden, worden nu verwerkt in twee datacentra in Zürich, Zwitserland, en bevatten verdachte of voorheen onbekende kwaadaardige bestanden die de producten van het bedrijf naar het Kaspersky Security Network (KSN) sturen voor geautomatiseerde malware-analyse.

Eugene Kaspersky (foto), CEO van Kaspersky:“Sinds we ons Global Transparency Initiative hebben aangekondigd met een aantal gewaagde stappen, waaronder gegevensverwerking en opslagverplaatsing, heeft Kaspersky niet alleen opnieuw bevestigd dat het een vertrouwde partner is, maar anticipeerde het ook op de verwachtingen van de markt en toezichthouders. In de drie jaar sinds de aankondiging hebben we de grote transformatie van benaderingen en regelgeving op het gebied van gegevensbeveiliging gezien. We zien dat investeren in vertrouwen en transparantie langzamerhand een industriestandaard wordt, en ik ben er trots op dat ons bedrijf een van de pioniers en pioniers op het gebied van transparantie is."

Noord-Amerika

Kaspersky kondigt de opening aan van zijn North American Transparency Center in samenwerking met de CyberNB Association in New Brunswick, Canada. In overeenstemming met de toezeggingen die zijn gedaan bij de start van GTI in oktober 2017, opent het bedrijf samen met de CyberNB Association zijn Transparency Center in Noord-Amerika . CyberNB is een non-profitorganisatie, gevestigd in Fredericton, New Brunswick, Canada, die een ecosysteembenadering hanteert om de cyberbeveiligingsresultaten te verbeteren door middel van betrokkenheid en samenwerking met de particuliere sector, de overheid, de academische wereld, kennis- en vaardigheidsopbouw en talentwerving en personeel ontwikkeling belanghebbenden.

De faciliteit zal begin 2021 in werking treden en zal de vijfde locatie van het bedrijf wordenwaar Kaspersky-partners de mogelijkheid krijgen om de broncode te bekijken en om meer te weten te komen over engineering en gegevensverwerking, evenals over zijn productportfolio. Eerder in 2020 werden de Transparency Centres in Sao Paulo en Kuala Lumpur volledig operationeel. Kaspersky heeft ook zijn eerste Transparency Center in Zürich opnieuw gelanceerd, dat is verplaatst naar het datacenter van Interxion. In de toekomst zal het bedrijf toegang bieden aan zijn klanten en vertrouwde partners om gegevensbeveiligingscontroles te ervaren en om rechtstreeks toegang te krijgen tot de gegevensbeheerpraktijken van het bedrijf voor externe beoordeling en onderzoek.

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!