Tweede corona-app gaat contact- en brononderzoek ondersteunen

19-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tweede corona-app gaat contact- en brononderzoek ondersteunen

De GGD werkt aan een tweede corona-app. De app is gericht op bron- en contactonderzoek en maakt het mogelijk een coronabesmetting eenvoudig te delen met contacten. De app heet GGD Contact en moet eind december of begin januari beschikbaar zijn.

Met de app wil de GGD GHOR de werkdruk bij GGD's verlagen. De app wordt naast de bestaande app CoronaMelder uitgerold ter ondersteuning van bron- en contactonderzoek. Gebruikers kunnen via de app contactgegevens van contacten opgeven om hen te waarschuwen voor een (eventuele) besmetting.

Tijdbesparing

Op dit moment worden deze contactgegevens telefonisch door besmette Nederlanders doorgegeven aan een medewerker van de GGD, die deze informatie noteert. De app digitaliseert dit proces. GGD Contact is al getest in West-Brabant, waarvan de resultaten op korte termijn worden verwacht. In december staan testen in Gooi en Vechtstreek, Rotterdam-Rijnmond, Twente, West-Brabant en Zuid-Limburg op de planning.

Margreet de Graaf, DPG Fryslân en portefeuillehouder Digitalisering: “Wanneer iemand de app gebruikt, beschikt de bron- en contactonderzoeker sneller over de relevante contactgegevens van contacten van een besmet persoon. Dit maakt het gesprek efficiënter en vermindert de kans op fouten bij overname van gegevens. Zo help je mee aan een snel en efficiënt bron- en contactonderzoek en zijn je contacten snel op de hoogte. Zo verminderen we samen de verspreiding van het virus.”

Terug naar nieuws overzicht
Software