Wouter Hoeffnagel - 22 november 2020

SITA en Orange Business Services rollen edge connectivity uit op luchthavens

SITA en Orange Business Services hebben via SITA's shared connectivity platform AirportHub, een multi-tenant edge SD-WAN-platform geïmplementeerd op meer dan zestig luchthavens wereldwijd.

Met behulp van het Flexible SD-WAN-portfolio van Orange Business Services kan SITA Connect SDN luchtvaartmaatschappijen, grondafhandelaars en andere huurders toegang bieden tot één en dezelfde virtuele infrastructuur in de cloud. Dit zorgt voor meer schaalbare en wendbare connectiviteit. Daarnaast verlaagt het de kosten en draagt het bij aan het streven van de luchtvaartindustrie om applicaties zoveel mogelijk naar de cloud te migreren.

SITA Connect SDN maakt gebruik van de bestaande AirportHub, SITA's connectiviteitsplatform dat al op bijna zeshonderd luchthavens wereldwijd wordt ingezet en wereldwijd beschikbaar is. Tot de zestig luchthavens die al zijn geüpgraded naar het SD-WAN-netwerk behoren onder andere: Sydney International Airport, Taiwan Taoyuan International Airport en Zurich Airport.

Onvoorspelbare passagiers- en vliegtuigverkeersvolumes

De oplossing is erop gericht om op een kosteffectieve en flexibele manier om te gaan met onvoorspelbare passagiers- en vliegtuigverkeersvolumes als gevolg van de corona-pandemie. Via SITA Connect SDN kan SITA on-demand bandbreedte bieden en tegelijkertijd – dankzij het gebruik van meerdere transporttechnologieën in een toepassingsgericht netwerk – de kosten ervan optimaliseren. Dit alles met real-time inzicht en controle over het netwerk.

Door te focussen op interconnectiviteit verlaagt SITA Connect SDN de kosten voor het in de lucht houden van een wereldwijd netwerk en maakt het tegelijktijd speciale hardwareplatforms overbodig. Noodzakelijke investeringen worden verder beperkt door te bezuinigen op dure netwerkhardware-upgrades, waarbij technologische verbeteringen grotendeels te danken zijn aan software-upgrades.

Kostenoptimalisatie en schaalbaarheid

“SITA Connect SDN is een belangrijke innovatie waarbij we met state-of-the-art technologie een antwoord proberen te bieden op een belangrijke industrieel vraagstuk”, zegt David Lavorel, CEO van SITA At Airports & Borders. “Naast kostenoptimalisatie en schaalbaarheid – wat erg belangrijk is voor luchtvaartmaatschappijen binnen de huidige markt – verwachten we dat luchthaven- en luchtvaarttoepassingen dankzij deze nieuwe technologie massaal naar de cloud verhuizen en de verdere automatisering van de sector hierdoor toeneemt.”

“Vanwege ons langlopende partnerschap met SITA leveren we al sinds 2001 technologieën en innovaties aan de luchtvaartindustrie”, zegt Anne-Marie Thiollet, Vice President, Connectivity Solutions, Orange Business Services. “Toen we eind 2019 met dit project begonnen, konden we ons niet voorstellen hoe belangrijk flexibiliteit en connectiviteit binnen deze sector zouden worden. We zijn dan ook van mening dat deze evolutie - waarbij we het volledige potentieel van de SDN-technologieën benutten - op het juiste moment is ingezet.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!