AXIS Audio Manager Edge maakt all-in-one audiosysteem mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven

AXIS Audio Manager Edge maakt all-in-one audiosysteem mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven

20-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

AXIS Audio Manager Edge maakt all-in-one audiosysteem mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven

Axis Communications lanceert AXIS Audio Manager Edge, een upgrade van de audiomanagementsoftware die is geïntegreerd in de netwerkluidsprekers van Axis. Deze upgrade maakt een all-in-one audiosysteem mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven met beheer van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones, zonder dat aanvullende hardware nodig is. De toepassing wordt in alle nieuwe speakers geïntegreerd en is gratis beschikbaar voor bestaande systemen.

Netwerkluidsprekers worden tegenwoordig steeds vaker ingezet, onder andere in winkels, openbare gebouwen en commerciële omgevingen. Ze zijn geschikt om indringers af te schrikken en ongewenste activiteiten te voorkomen die zijn opgemerkt door bewakingscamera’s, door zowel live als vooraf opgenomen mededelingen af te spelen. Ook kunnen reclameboodschappen en achtergrondmuziek worden ingepland en afgespeeld.

Eenvoudig contentbeheer

Om het beheer van audiocontent nog gebruiksvriendelijker te maken stelt Axis de geïntegreerde software AXIS Audio Manager Edge beschikbaar. Deze toepassing maakt eenvoudige installatie, configuratie en bediening van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones mogelijk en maakt het plannen van wekelijkse content overzichtelijk. Dankzij afzonderlijke toegangsrechten voor beheerders, contentmanagers en overige gebruikers kunnen individuele machtigingen worden ingesteld en wordt het risico op fouten of storingen verminderd.

Met de ingebouwde systeemmonitoring en een dashboard dat de systeemstatus weergeeft, biedt AXIS Audio Manager Edge de gebruiker een actuee overzicht van alle luidsprekers. Alle audio-apparaten kunnen centraal worden beheerd, waardoor eventuele problemen snel kunnen worden gesignaleerd en opgelost zonder dat iemand ter plaatse hoeft te verifiëren wat er precies aan de hand is. AXIS Audio Manager Edge beantwoordt op die manier aan de behoefte van kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een flexibel audiomanagementsysteem met intuïtieve bediening voor één of meerdere locaties.

Breed scala aan voordelen

“Netwerkaudio biedt een breed scala aan voordelen waar steeds meer bedrijven een beroep op doen”, vertelt Marco Pompili, Business Development Manager bij Axis Communications. “Analoge audiosystemen voor het afspelen van muziek of het omroepen van boodschappen met een traditionele microfoon zijn inmiddels voorbijgestreefd. Door AXIS Audio Manager Edge in onze luidsprekers te integreren, kunnen bijvoorbeeld winkeleigenaren eenvoudig lokaal of vanuit één centrale locatie via een webbrowser hun aankondigingen, reclames en achtergrondmuziek beheren, zonder extra hardware aan te hoeven schaffen. Het is kostenefficiënt, bespaart tijd en verbetert tegelijkertijd de klantervaring.”

Enkele kenmerken van AXIS Audio Manager Edge:

  • Geïntegreerde audiomanagementsoftware die geen extra hardware vereist
  • Beheer van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones
  • Live of opgenomen boodschappen afwisselen met reclame en achtergrondmuziek
  • Plannen en instellen van wekelijkse content
  • Systeemmonitoring met overzicht en controle over alle apparaten in het netwerk

Voor grotere, complexere audiosystemen kan gebruik worden gemaakt van de bestaande AXIS Audio Manager Pro-software. In het voorjaar van 2021 introduceert Axis het cloudgebaseerde AXIS Audio Manager Center, waarmee kan worden opgeschaald naar duizenden locaties.

In de onderstaande video toont AXIS zijn nieuwe AXIS Audio Manager Edge en features van de software.

Terug naar nieuws overzicht
Security