Ivanti sluit partnership met Avast Business

20-11-2020 | door: Redactie

Ivanti sluit partnership met Avast Business

Ivanti, het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, kondigt een partnership aan met Avast Business, een speler in digitale beveiliging en privacy-producten.

In het verlengde van de samenwerking die oorspronkelijk in 2019 werd aangegaan, integreert Avast Business de Ivanti Security Controls Advanced SDK voor Ivanti OEM-partners om via Avast Business CloudCare patchmanagementfuncties aan te bieden om het herstelproces van de patch te automatiseren en te vereenvoudigen. Dit onderdeel van het gelaagde beveiligingsplatform van Avast CloudCare stelt kleine bedrijven en aanbieders van beheerde beveiligingsdiensten in staat om te profiteren van de bescherming van bedrijfsapplicaties met een budget, naast de bescherming van endpoints, cloudback-up en netwerkbeveiliging.

De patchcatalogus van Ivanti is één van de meest uitgebreide in de industrie, die momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints beveiligt. Het bevat patches voor Microsoft Windows en honderden populaire leveranciers en producten zoals iTunes, Oracle, Java, Adobe Flash, Reader en meer. Als gevolg van de partnerships kunnen kleine en middelgrote bedrijven en IT service providers profiteren van deze oplossing om snel kwetsbaarheden van endpoints tot datacenter op te sporen en automatisch vooraf geteste patches in honderden applicaties van derden te implementeren.

"Ivanti en Avast Business helpen samen organisaties om zich te verdedigen tegen moderne cyberaanvallen die kostbaar en schadelijk kunnen zijn", zegt Mark Stevens, vicepresident van strategische allianties en OEM bij Ivanti. "Door de integratie van een toonaangevende Ivanti-patchmanagementtechnologie in de beveiligingsplatforms van Avast Business hebben we ervoor gezorgd dat kleine en middelgrote ondernemingen hun kritische patchtmanagementproces kunnen vereenvoudigen om risico's en blootstelling te voorkomen.”

De volgende patchmanagementfuncties, mogelijk gemaakt door Ivanti, zijn beschikbaar via de Avast Business Management Console en CloudCare:

Flexibele inzetschema's: IT-teams kunnen goedgekeurde patches op de gewenste tijdstippen op regelmatige basis plannen en inzetten, of ze kunnen ze handmatig inzetten op groepen of individuele apparaten.

Automatische scans: IT-teams kunnen patches plannen om elke 24 uur automatisch te draaien en patches instellen om elke week op dezelfde dag automatisch te implementeren. Deze standaardinstellingen kunnen op elk moment worden aangepast.

Intuïtief dashboard: Dit stelt bedrijven in staat om alle softwarepatches te beheren en grafische samenvattingen van geïnstalleerde, ontbrekende of mislukte patches te bekijken vanaf elk apparaat.

Aanpasbare patches: IT kan ervoor kiezen om softwareleveranciers, producten en de ernst van de patches te scannen en te installeren en eenvoudig uitsluitingen voor toepassingen creëren.

Master-agent mogelijkheden: Dit stelt bedrijven in staat om alle ontbrekende patches te downloaden naar een master-agent die naadloos patches distribueert naar alle beheerde apparaten in het netwerk.

Resultaten van de patchscan: Teams kunnen gedetailleerde resultaten van het managementplatform bekijken met informatie over ontbrekende patches, ernstniveaus, kennisbankkoppelingen, releasedata, beschrijvingen en meer.

Geavanceerde rapportage: Dit helpt om eenvoudig de gezondheid en veiligheid van apparaatsoftware te bepalen met een verscheidenheid aan eenvoudig te configureren rapporten.

Duizenden patches: Teams kunnen patches voor Windows-besturingssystemen en duizenden andere softwaretoepassingen van derden inzetten voor uitgebreide bescherming.

Terug naar nieuws overzicht
Security