FireEye kondigt overname van Respond Software aan

20-11-2020 | door: Witold Kepinski

FireEye kondigt overname van Respond Software aan

Security leverancier FireEye heeft de overname aangekondigd van Respond Software, een automatiseringsbedrijf voor cyberbeveiligingsonderzoeken en bedenker van de Respond Analyst. De transactie werd op 18 november 2020 afgerond en wordt geschat op ongeveer 186 miljoen dollar in contanten en aandelen, exclusief veronderstelde niet-verworven aandelenopties.

De overname van Respond Software opent nieuwe marktkansen om eXtended Detection and Response (XDR) mogelijkheden te bieden aan een brede groep klanten. Bovendien stelt het FireEye met zijn Mandiant Solutions security toepassingen in staat om zijn expertise en eerstelijnsinformatie verder te ontwikkelen en op te schalen als onderdeel van het Mandiant Advantage-platform.

De Respond Analyst is een XDR-engine die cyberonderzoek en -respons versnelt door de correlatie van bewijs van aanvallen uit meerdere bronnen te automatiseren met behulp van cloudgebaseerde datawetenschappelijke modellen die gegevens opnemen uit een uitgebreide reeks beveiligingstechnologieën. Deze technologie wordt een belangrijk onderdeel van het Mandiant Advantage-platform en biedt leverancieronafhankelijke XDR en onderzoeksmogelijkheden die in elke klantomgeving kunnen worden geïntegreerd.

Verder zal de combinatie van cloudgebaseerde correlatie en intelligente data science-modellen worden gebruikt bij de levering van Mandiant Managed Defense, waardoor reactietijden worden versneld en betere beveiligingsresultaten voor klanten worden geboden, terwijl bestaande Managed Defense-middelen worden geschaald om meer klanten te beschermen.

Terug naar nieuws overzicht
Security