Politie ondervraagt ethische hackers na hack Twitter-account Trump

20-11-2020

Politie ondervraagt ethische hackers na hack Twitter-account Trump

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of hacker Victor Gevers de wet heeft overtreden toen hij in oktober het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump (foto) binnendrong.

Dit bevestigt de politie en het OM aan de Volkskrant. Beveiligingsonderzoeker en ethische hacker Gevers is deze week verhoord door de politie. Hij wist in oktober toegang te krijgen tot het Twitter-account @realDonaldTrump door in te loggen met het wachtwoord 'maga2020!', wat verwijst naar campagneslogan 'Make America Great Again'. Gevers gaf hierbij aan geen kwade bedoelingen te hebben en als ethische hacker de Amerikaanse president op de hoogte te willen stellen van het beveiligingsprobleem.

‘Wij onderzoeken momenteel of er iets strafbaars is gebeurd’, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen de Volkskrant. Het gaat om een 'zelfstandig Nederlands onderzoek', benadrukt de woordvoerder. Er zou geen Amerikaans rechtshulpverzoek aan ten grondslag liggen. Gevers is vooralsnog geen verdachte. Wel is hij verhoord door het Team High Tech Crime van de politie.

Terug naar nieuws overzicht