Wie wordt de nieuwe VAR of the Year?

21-11-2020 | door: Redactie

Wie wordt de nieuwe VAR of the Year?

Vorig jaar won SLTN Inter Access uit Hilversum de Dutch IT-channel Award voor VAR of the Year 2019. Ook dit jaar maken vijf Value Added Resellers kans op deze felbegeerde titel. Welke VAR leverde in 2020 een bijzondere toegevoegde waarde voor eindklanten, of implementeerde bijzondere ICT-toepassingen rond bijvoorbeeld infrastructuur, hardware, software, cloud of services?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Al sinds de eeuwwisseling levert ACES Direct hoogwaardige IT-oplossingen, -producten en -diensten aan bedrijven en non-profit organisaties. Klanten helpen innoveren, daar gaat het ze om in de Rosa Castellanosstraat in Tilburg. 'IT is de motor van onze ontwikkeling, innovatie en groei, maar onze kern zit in de mensen daarachter', is het motto. Of: 'hoe digitaler een omgeving, hoe groter de impact van het menselijke contactmoment'. ACES Direct is onder meer trots op een klantcase bij zorginstelling Cardea, die functioneel wilde innoveren met IT. Met Samsung Knox en Adobe Sign werkt deze jeugd- en opvoedhulporganisatie uit Zuid-Holland inmiddels een stuk efficiënter.

ARP Nederland neemt geen genoegen meer met het predicaat 'productverkoper', maar ziet zichzelf vol zelfvertrouwen als een kennispartner die klanten als een echte trusted advisor en solutions specialist bij de hand neemt op weg naar de juiste maatwerkoplossing. Het IT-consultancybedrijf uit Maastricht is een one-stop-shop die eindgebruikers – objectief, want niet gebonden aan één vendor – volledig ontzorgt en klanten altijd de meest geschikte totaaloplossing levert. ARP speelde dit jaar een belangrijke rol bij de implementatie van de securityoplossing SentinelOne bij online marketing agency Adeptiv, een datagedreven organisatie die vooroploopt met de inzet van artificial intelligence (AI).

Centralpoint helpt organisaties IT centraal te stellen. De VAR uit Amstelveen dankt zijn nominatie onder meer aan een innovatief concept om medewerkers van ABN en verschillende dochterondernemingen van deze financial makkelijker en veiliger thuis te laten werken. Via het online bestelplatform Choose IT kunnen 16 duizend bankmedewerkers zelf een volledige thuiswerkplek samenstellen, compleet met bureau en bureaustoel, maar natuurlijk vooral met de juiste IT-middelen. Centralpoint is er trots op als eerste organisatie in Nederland op deze manier en vooral op deze schaal het thuiswerken – dat door COVID-19 in een stroomversnelling is geraakt – te kunnen faciliteren.

Enable U afficheert zichzelf graag als dé integratiespecialist voor softwaregedreven organisaties. De VAR uit Amsterdam is al jaren de aangewezen partij voor integratieoplossingen, voor klanten uit binnen- en buitenland. Integratiesoftware moet stabiel zijn, veilig en 'functioneel rijk', weten ze bij Enable U uit jarenlange ervaring. De Amsterdammers geloven in de kracht van totaaloplossingen die zijn opgebouwd uit de beste componenten van verschillende leveranciers. Integratie zorgt immers voor de beste ervaring voor de gebruikers van systemen, voor een efficiëntere IT, voor een langere levensduur van IT-componenten, maar vooral voor een flexibele IT-infrastructuur waarmee bedrijven en overheden snel kunnen schakelen.

De nominatie van Transfer Solutions heeft alles te maken met een businesscase bij de coöperatieve verzekeringsketen SOM, die het softwarebedrijf uit Leerdam uitvoerde samen met Oracle. De interne hardware van SOM was aan vervanging toe en het IT-systeem moest worden uitgebreid. Het voorstel van Transfer Solutions om naar de cloud te gaan, leidde aanvankelijk tot angst om grip op processen te verliezen. Met gesprekken en een geruststellende rondleiding in het datacenter van Equinix wist Transfer Solutions SOM ervan te overtuigen tóch over te stappen op de IaaS- en PaaS-diensten van Oracle. Oracle's marketingmanager Frits van Ede spreekt van 'het ultieme voorbeeld van een optimale samenwerking'.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards