Wie wordt Managed Service Provider of the Year?

22-11-2020 | door: Redactie

Wie wordt Managed Service Provider of the Year?

Steeds meer aanbieders in het Nederlandse IT-landschap bieden managed services aan. Het toenemende aantal MSP's rechtvaardigt een speciale Dutch IT-channel Award voor deze categorie partijen. Vijf MSP's maken kans op de (allereerste) Award voor MSP of the Year 2020.

De genomineerden in deze categorie zijn:

BPSOLUTIONS heeft een missie. In 2040 wil dit bedrijf uit Driebergen bij de beste tien 'Mission Critical IT-dienstverleners' van Europa horen. Dit jaar breidde BPSOLUTIONS het portfolio van managed services alvast uit met een indrukwekkend rijtje nieuwe diensten: Network & Firewall-as-a-Service, Hybrid Cloud-as-a-Service, HANA-as-a-Service en verschillende vernieuwde diensten voor Back-up-as-a-Service. Samen met Lenovo deed BPSOLUTIONS een interessante klantcase bij de Rabobank, waar het dataplatform van SAP HANA werd vernieuwd zodat de bank zijn groeiende hoeveelheid data snel kan blijven verwerken. Ook voedingsmiddelenconcern Wessanen kreeg hulp van BPSOLUTIONS, met een migratie naar – opnieuw – SAP HANA.

Waar PQR vroeger een verschil maakte met de snelle levering van IT-producten tegen gunstige prijzen, is deze speler tegenwoordig vooral een 'reispartner' van klanten in hun 'journey naar de cloud'. 'Bij ons draaien diensten niet om IT, maar om de oplossingen en de mensen die we daarmee helpen', zeggen ze aan de Papendorpseweg in Utrecht. Vernieuwend is PQR met het concept SpaceHub: een multi-cloud hybride en modern leveringsmodel waarmee klanten zowel on-premises hardware als private cloud-datacenter én public cloudcapaciteit kunnen afnemen. Door deze drie leveringsvormen te combineren, levert PQR naar eigen zeggen hét bewijs dat een grote IT-reseller kan veranderen in een serieus IT-services bedrijf.

Sbit uit Moordrecht levert Hospitality Services, een dienst specifiek bedoeld voor hotels. Daar is het bedrijf goed in, want de teams van SBIT kennen zowel het vakgebied ICT als de hotelwereld van binnenuit. Met SBIT Hospitality Services, gebaseerd op de security- en back-up-producten van Datto, zijn hotels verzekerd van business continuïteit in geval van calamiteiten als server-uitval of ransomware. Ingewijden in het kanaal noemen Sbit 'een zeer krachtige MSP'. Volgens Datto-directeur Hans ten Hove heeft Sbit juist in deze donkere periode – de hotelbranche lijdt zwaar onder COVID-19 – aangetoond dat doorzettingsvermogen loont en er altijd ruimte is voor groei.

SLTN is een van de grotere niet-beursgenoteerde ICT-bedrijven van Nederland. Met het aanbieden van managed services mag het IT-consultancybedrijf zich met recht een MSP noemen. Dat ook de markt SLTN als zodanig erkent, bleek onder meer in juni van dit jaar, toen de nieuwe gemeente Eemsdelta – die per 1 januari 2021 ontstaat door een fusie van de Groningse gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum – het Hilversumse bedrijf uitkoos voor de levering van Datacenter Infrastructure-as-a-Service (IaaS). SLTN kreeg de opdracht om een schaalbare en veilige IT-omgeving te leveren, inclusief bijhorende storage- en back-up-oplossingen.

Het Zwitserse SoftwareONE, in Nederland gevestigd in Amsterdam, levert sinds dertig jaar platformen en solutions, en tegenwoordig ook services. De missie van het wereldwijd opererende bedrijf is om zowel kleinere als grotere organisaties te ondersteunen in hun technologiestrategie. Als MSP wil SoftwareONE onder meer klanten in het MKB-segment ontzorgen, omdat juist zij ervaren dat het lastig is hun technologie up-to-date te houden en continu op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. De klant moet zich geen zorgen hoeven maken over updates of mogelijke storingen, en met de juiste managed services snel kunnen inspelen op veranderende situaties door nieuwe technologieën, vindt SoftwareONE.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards