Rockwell Automation en PTC breiden strategische samenwerking uit

23-11-2020 | door: Redactie

Rockwell Automation en PTC breiden strategische samenwerking uit

PTC en Rockwell Automation gaan hun strategische samenwerking vroegtijdig te verlengen en verder uit te breiden. Dankzij de intensievere samenwerking krijgen de gezamenlijke inspanningen op het gebied van productontwikkeling en verkoop meer continuïteit. Ook de oplossingen van PTC voor product lifecycle management en software as a service (SaaS) worden nu bij de samenwerking betrokken.

Daarnaast wordt het commerciële beleid van beide bedrijven op elkaar afgestemd om een uitgebreide oplossing voor digitale processen in de markt te kunnen zetten; van het eerste ontwerp tot exploitatie, onderhoud en optimalisering van de levenscyclus. PTC zal aan haar eigen klanten en partnernetwerk de virtuele machinesimulatie- en testsoftware van Rockwell Automation aanbieden. In het kader van de overeenkomst zullen beide organisaties gebruik blijven maken van elkaars middelen, technologie, expertise en marktpositie om hun klanten tot 2023 - en daarna - nog beter te kunnen bedienen.

De belangrijkste, gezamenlijke oplossing, de FactoryTalk InnovationSuite (powered by PTC), is meteen na de start van de samenwerking ontstaan en is de eerste uitgebreide softwaresuite voor digitale transformatie in de industrie. De suite is volledig geïntegreerd met Industrial Internet of Things (IIoT), edge-to-cloud analytics, manufacturing execution systems (MES) en augmented reality (AR); allemaal noodzakelijke technologie?n voor de Connected Enterprise. FactoryTalk InnovationSuite maakt het gemakkelijk om snel innovatieve oplossingen te ontwikkelen, te operationaliseren en wereldwijd op te schalen, zo melden de twee partners.

Terug naar nieuws overzicht