Gartner belicht spelers in Wired and Wireless LAN Access Infrastructure markt

22-11-2020 | door: Witold Kepinski

Gartner belicht spelers in Wired and Wireless LAN Access Infrastructure markt

Gartner heeft onlangs zijn 2020 Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure gepubliceerd. Leiders zijn Juniper Networks, HPE Aruba, Cisco en Extreme Networks. Visionaries zijn Huawei en Fortinet.

Volgens Gartner heeft een leverancier in het leiderskwadrant aangetoond dat hij in staat is om aan een grote verscheidenheid aan klantbehoeften te voldoen door de breedte van zijn toegangsportfolio. Leiders kunnen de markt vormgeven en complete en onderscheidende toegangsapplicaties leveren, evenals wereldwijde service en ondersteuning. Leiders moeten hebben aangetoond dat ze in staat zijn om sterke relaties met hun kanalen en klanten te onderhouden en dat ze geen duidelijke hiaten in hun portfolio hebben.

Gartner benoemt dit keer geen ‘Challengers” maar wel een reeks van 'Niche' spelers. Dat zijn CommScope (Ruckus Networks), H3C, Ruijie Networks, ALE, Dell Technologies, Allied Telesis, D-Link, TP-Link, Ubiquiti Networks, Rohde & Schwarz (LANCOM Systems), Arista Networks en Cambium Networks.

Het rapport is geschreven door Gartner analisten Bill Menezes, Christian Canales, Tim Zimmerman en Mike Toussaint. Lees meer in het Gartner rapport.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter