SUSE groeit en zoekt medewerkers

Marijn de Vos,SUSE

23-11-2020 | door: Witold Kepinski en Teus Molenaar
Deel dit artikel:

SUSE groeit en zoekt medewerkers

De komende drie jaar wil open source specialist SUSE groeien naar een jaaromzet van 1 miljard dollar. “Dat is ambitieus, maar zeker haalbaar gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren”, zegt Marijn de Vos, digital sales director EMEA bij SUSE. “Maar we hebben wel extra mensen nodig.”

Marijn de Vos is zelf zo’n tien jaar geleden begonnen bij SUSE; als verkoper en is opgeklommen naar de EMEA-functie. “Deze rol doe ik nu ongeveer een jaar en ik heb de Europese interne verkooporganisatie – dat zijn plus minus vijfentwintig mensen – omgevormd naar een groep met account executives. De aandacht ligt dan niet zozeer op de verkoop, maar meer op het invullen van behoeften van onze klanten. Natuurlijk moet er aan het eind van het jaar wel iets zijn verkocht, maar de relatie met onze klanten voert de boventoon.”

Het gaat SUSE de laatste jaren voor de wind; omzetgroei, een voller portfolio en meer medewerkers. “Dat heeft te maken met de waardering die open source software heeft weten te oogsten. Vrijwel alle innovaties op het gebied van IT-infrastructuur komen uit de open source koker. Dat geldt ook voor ontwikkeltools, cloud native apps en dergelijke”, verklaart Marijn de Vos.

Samenwerking
Juist die cultuur van open source bedrijvigheid spreekt Marijn de Vos aan. “Ik kom zelf uit closed source, maar het werkt veel fijner in een sfeer van samenwerking, in een sfeer van samen tot oplossingen komen. Het is inspirerend om te opereren met en in de open source gemeenschap.”

Nieuwkomers krijgen hier natuurlijk ook mee te maken. “Wij zoeken mensen die in staat zijn om digitaal contacten te onderhouden; om digitaal het hele ondersteunings- en verkoopproces uit te voeren. De jongere generatie is met een scherm geboren, om het zo uit te drukken. Dus daar verwacht ik veel van. Tegelijk helpen wij ze leren die processen te verfijnen en te groeien in de open-source-cultuur. Om mee te werken in cocreatie-projecten. Om mee te bewegen met de dynamiek van de open source gemeenschap. En om te leren wat het betekent om oplossingen te leveren op enterprise niveau: oplossingen die gewoonweg niet mogen falen, omdat het voortbestaan van een onderneming ervan afhangt.”

Digital hub
Die nieuwe ploeg van account executives komt te werken op het hoofdkantoor van SUSE in Hoofddorp. “Zij hebben natuurlijk een Europese functie. We hebben veel steden bekeken in Europa, maar uiteindelijk gaf Amsterdam de doorslag: vanwege de aanwezigheid van jonge, hoog opgeleide mensen met verschillende culturele achtergronden en de meertaligheid van de Nederlandse bevolking”, licht Marijn de Vos toe.

Belangstellenden kunnen overigens op de website van SUSE solliciteren op een functie.

Wat bovendien zo aantrekkelijk is om bij het bedrijf te werken: “We zijn flink gegroeid in de meer dan 25 jaar dat wij bestaan, maar er heerst nog steeds een start-up cultuur van samen aanpakken, samen uitproberen.”

Rancher Labs
De groeiambitie is ingegeven door de visie die Melissa Di Donato - een jaar geleden tot CEO verkozen - sinds haar benoeming heeft ontwikkeld. De groei zal deels organisch zijn en voor het overige door overnames.

Een belangrijke overname is recent aangekondigd: die van Rancher Labs. Dit bedrijf is toonaangevend op het gebied van Kubernetes Management. “Een prachtige aanvulling op ons portfolio”, oordeelt Marijn de Vos. “Wij zijn nu druk doende om de producten te integreren in ons portfolio. Uiteindelijk zullen klanten merken dat het beheer van open source omgevingen, inclusief microservices, veel eenvoudiger zal zijn.”

Bekijk het video interview met Marijn de Vos.

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht