Wouter Hoeffnagel - 24 november 2020

Diamanti maakt Spektra 3.1 en Ultima beschikbaar via AWS

Diamanti maakt Spektra 3.1 en Ultima beschikbaar via AWS image

Diamanti, leverancier van een beheerplatform voor Kubernetes applicaties, stelt zijn software oplossingen Spektra 3.1 en Ultima data plane services voortaan ook beschikbaar via de public cloud dienst van Amazon Web Services (AWS). Daarmee wordt het voor zowel grote als kleine ondernemingen eenvoudiger om softwareapplicaties in de hybride cloud onder te brengen in een container gebaseerde architectuur (microservices), zonder dat ze zich hoeven te verdiepen in de technische details van de onderliggende infrastructuur.

Het Diamanti Spektra beheerconsole biedt samengevat in één overzicht alle benodigde informatie op basis waarvan gebruikers hun clusters kunnen beheren, ongeacht of die on-premise staan of zijn ondergebracht op public cloud platforms zoals Azure en AWS. De ondersteuning voor AWS stelt gebruikers in staat om AWS-clusters aan te maken, daarop applicaties uit te rollen en applicaties te migreren van en naar de AWS-cloud. Daardoor laten zich ook Disaster Recovery (DR) faciliteiten creëren met fouttolerante clusters in zowel de AWS als de on-premise omgeving, waardoor storingen op één enkele plek niet direct leiden tot uitval van alle IT-voorzieningen.

Ook Diamanti Ultima Kubernetes krijgt AWS-ondersteuning

Diamanti heeft ook de ondersteuning aangekondigd van AWS voor de recent geannonceerde Diamanti Ultima Kubernetes data plane software. Die software voorziet in operabiliteit tussen AWS en gevirtualiseerde of ’bare-metal’ (rechtstreeks op het OS) infrastructuren. Daarmee maakt het niet langer uit of het opslagsysteem bijvoorbeeld Amazon ESB of Intel NVMe is. En er komt een keuzemogelijkheid voor diverse Kubernetes-beheerplatforms waaronder Diamanti Spektra, Red Hat OpenShift, Amazon EC2, EKS, Azure, AKS en VMware Tanzu.

Ultima zorgt ervoor dat bedrijven hun data in de hybride cloudomgeving kunnen migreren tussen on-premise en cloud clusters als een ’failover’ maatregel bij stateful applicaties (datagebonden). Onder alle omstandigheden is de beschikbaarheid van de data gewaarborgd. Daarmee levert Ultima een belangrijke bijdrage aan het verlagen van de TCO-waarde (total cost of ownership) doordat bepaalde, door cloudaanbieders in rekening gebrachte kosten worden vermeden dan wel geminimaliseerd. Daaronder vallen bijvoorbeeld de extra uitgaven voor backup-voorzieningen, data beveiliging, herstel na totale uitval en de beschikbaarheid van IT-voorzieningen over meervoudige locaties in verschillende tijdszones.

Doorgaans kiezen afnemers van AWS-clouddiensten omwille van fouttolerantie en vanwege de eenvoud voor EBS (Elastic Block Store) als data- opslagstructuur. Met de functionaliteit van Ultima kunnen ze nu ook kiezen voor Elastic Compute Cloud (EC2) ‘bare metal instances’, waardoor ze met hogere prestaties en tegen lagere kosten op een veilige en fouttolerante wijze lokale NVMe SSD opslageenheden kunnen inzetten.

Complexiteit en gebrek aan domeinkennis

“De complexiteit en het gebrek aan domeinkennis blijven obstakels voor bedrijven die hun softwareapplicaties als microservices in containers willen onderbrengen”, zegt Tom Barton, CEO, Diamanti. “Door de Diamanti Spektra en Ultima technologie aan de AWS cloud omgeving toe te voegen, maken we het voor de organisaties een stuk simpeler om met de Kubernetes technologie te beginnen of deze uit te breiden. Met deze stap hebben we Diamanti’s marktbereik opgeschaald naar de omvangrijke klantenbasis van AWS.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!