Wie wordt Cloud Distributor of the Year 2020?

24-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Cloud Distributor of the Year 2020?

Gaat het om clouddistributie, dan laat het Nederlandse IT-kanaal een constant beeld zien. Alle vijf genomineerden voor de Dutch IT-channel Award voor Cloud Distributor of the Year 2020 waren vorig jaar ook al genomineerd. Toen won Copaco, welke distributeur kunnen we voor 2020 optekenen?

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO heeft de overgang naar 'cloud first', die de distributeur in 2019 al maakte, in 2020 doorgezet met een verdere uitbouw van de ALSO Cloud Marketplace (ACMP). Op de ACMP vinden resellers die de markt op willen als managed service provider, een lokale marktplaats met een uitgebreide catalogus aan cloud services en value added services. Het platform wordt white-labeled aangeboden en seats worden op dagbasis afgerekend. Partners van ALSO kunnen eindklanten zelf aan de knoppen laten draaien, door ze in een eigen klantomgeving binnen de ACMP kosten en verbruik te laten inzien en zelf diensten te laten op- en afschalen.

Arrow is het toonbeeld van hoe een traditionele value added distributeur transformeert naar een echte clouddistributeur. Met het cloudplatform ArrowSphere zet de wereldwijd opererende technologieleverancier, in Nederland gevestigd in Houten, vol in op cloud. Met het platform kunnen partners van Arrow hun (eind)klanten snel en efficiënt een breed scala aan cloudoplossingen aanbieden, van aanbieders als Microsoft, AWS, Citrix, VMware en nog veel meer. Het platform is ideaal om de verbinding tussen cloudaanbieders, eindklanten en alle schakels ertussen en eromheen te stroomlijnen. Partners die ArrowSphere gebruiken, hebben feitelijk een volledige whitelabel omgeving waarmee ze hun cloud business écht kunnen laten groeien.

Copaco Nederland heeft een jaar mogen nagenieten van de glorieuze overwinning in de laatste editie van de Dutch IT-channel Awards. Prolongatie is zeker mogelijk, gezien de aanhoudende investeringen in de speciale Cloud Business Unit van Copaco. De distributeur uit Eindhoven wil op cloudgebied de relatie met klanten op drie manieren versterken: met een sterk en breed cloudportfolio, door met commerciële en technische trainingen de vaardigheden van partners te versterken, en door partners 24/7-selfservice te geven door middel van online portalen en API's. Copaco is vooral sterk als distributeur van Microsoft Cloud, maar partners kunnen ook aanhaken bij platformen van VMware, NSX, Veeam en Acronis.

De nominatie van Ingram Micro heeft ongetwijfeld te maken met de ambitie om samen met MSP's, vendors, resellers en ISV's het grootste cloud-ecosysteem ter wereld te vormen: Cloud MarketPlace. Partners waarderen zo'n initiatief, omdat zo'n netwerk de mogelijkheid geeft om een eigen strategie te volgen en eigen doelstellingen te realiseren. De Amerikaanse distributeur, in Nederland gevestigd in Utrecht, beschikt met Cloud Marketplace over een ecosysteem dat is gebouwd op Ingram Micro's eigen CloudBlue-software, en waarmee partners altijd de juiste keuze kunnen maken uit een zeer groot aanbod van leveranciers. Een partner kan kiezen voor Azure of AWS, maar bijvoorbeeld ook voor een private cloudplatform.

Tech Data Nederland had ook in 2020 een belangrijke focus op de ondersteuning van partners bij ofwel hun cloudtransitie, ofwel de groei van hun al bestaande cloudbusiness. Noemenswaardig zijn in dit verband de assessments en groeiplannen voor partners: waar staat een partner, welke kennis en vaardigheden ontbreken en op welke gebieden kan Tech Data helpen? De eigen Academy stelt voor iedere fase in de cloudtransitie de juiste educatieplannen op. De Amerikaanse distributeur werkt nog altijd volledig vendoronafhankelijk; de experts van Tech Data kijken naar de behoefte van een eindklant en sluiten daarop aan met de juiste oplossingen van een of meerdere vendoren.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Cloud