ABB breidt cloudcapaciteit uit met Google Cloud

25-11-2020 | door: Witold Kepinski

ABB breidt cloudcapaciteit uit met Google Cloud

Google Cloud werkt samen met ABB om de cloudcapaciteit van hun diensten voor informatiesystemen (IS) verder uit te breiden. Deze keuze is onderdeel van het initiatief 'Rationalizing IT Operations’ (codenaam: Program RIO). Daarmee wil ABB de schaalbaarheid en veerkracht van zijn infrastructuurdiensten vergroten.

Google Cloud stippelt samen met het team voor hostingservices van ABB een optimale cloudmigratie uit, afgestemd op de behoeften van ABB’s organisaties.Vervolgens wordt dit gestructureerd uitgerold aan de hand van het nieuwe operationele model van ABB. Met de migratie toont ABB toewijding aan cloudadoptie en het optimaliseren van zijn datacentercapaciteit.

Met Google Cloud’s technologie voor data science, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) kan ABB hun kwaliteitscontroles voor informatiesystemen vereenvoudigen en verbeteren. De technologie helpt bij het verwezenlijken van een cloud-first-strategie en heeft als doel om de diensten van ABB in de eigen datacenters en op externe locaties te automatiseren en te integreren, aldus betrokken partijen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud