EnGenius lanceert volgende generatie outdoor 11ax Wi-Fi 6 Access Points

27-11-2020 | door: Redactie

EnGenius lanceert volgende generatie outdoor 11ax Wi-Fi 6 Access Points

EnGenius lanceert twee volgende generatie outdoor 11ax Wi-Fi 6 Access Points (APs). De ECW260 en EWS850AP zijn voorzien van de Qualcomm Networking Pro 400 Chipset en zijn weerbestendig met de robuuste IP67-behuizing - waardoor de AP's optimale prestaties kunnen leveren door sterkere en efficiëntere draadloze verbindingen.

EnGenius is een internationale fabrikant van moderne netwerkoplossingen, dat al meer dan twee decennia bekend staat om het leveren van toekomstbestendige hardware- en software oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. De leverancier heeft aangekondigd dat zijn hoge capaciteit Wi-Fi 6 (802.11ax) outdoor AP’s nu wereldwijd beschikbaar zijn. De nieuwe weerbestendige AP’s maken gebruik van Wi-Fi 6 technologie om de groeiende behoefte aan bandbreedte in publieke buitenruimtes zoals stadions, vliegvelden, slimme steden en parken te voorzien.

De ECW260 en EWS850AP maken gebruik van de topfuncties van Wi-Fi 6, die worden ondersteund door de decennialange expertise van EnGenius op het gebied van draadloze netwerken. De robuuste stof- en waterbestendige behuizing met een IP67-rating maakt het mogelijk dat beide AP's volledig geschikt zijn voor zware weersomstandigheden zoals langdurige blootstelling aan zonlicht, extreme koude, vorst, sneeuw, regen en vochtigheid.

De twee belangrijkste voordelen voor de EnGenius Cloud managed outdoor ECW260 AP zijn zowel eenvoudig cloud management als beveiliging. De EnGenius Cloud oplossing kan een onbeperkt aantal AP's vanaf elke locatie beheren. Apparaten kunnen snel worden gescand, geregistreerd, geconfigureerd en op afstand worden gemonitord. Het dashboard van de EnGenius Cloud controleert snel de gezondheid van het netwerk, biedt de status van het beheerde apparaat en geeft de algemene topprestaties en -inzichten van het netwerk weer, inclusief de applicaties en besturingssystemen van de klant.

Bij elke ECW260 AP wordt een veilige SSL-tunnel gebruikt om met EnGenius Cloud te communiceren met behulp van serienummers en MAC-adresverificatie om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde cloudapparaten zijn aangesloten. Het maakt ook gebruik van de nieuwste, meest geavanceerde draadloze beveiliging WPA3 en WPA3 Enterprise om de encryptie te versterken. EnGenius Cloud biedt MAC-filter, event-based waarschuwingen en push-meldingen om netwerkhacks en andere veiligheidsbedreigingen om te leiden en te voorkomen.

De EWS850AP is een on-premise managed outdoor AP die kan worden beheerd als een standalone AP of met de ezMaster netwerk management software. De ezMaster controller software is gratis en is beschikbaar als software om te draaien op een Virtuele Machine met 5.000 device management mogelijkheden en ook als een Amazon Machine Image met een device management mogelijkheid tot 10.000 apparaten!

De belangrijkste voordelen van beide AP's zijn:

  • Robuuste Weerbestendigheid: Gesteund door EnGenius' decennialange expertise op het gebied van draadloze netwerken, is de herontworpen hardware-vormfactor van beide AP's gepantserd door een stof- en waterbestendige behuizing met IP67-classificatie, die volledig bestand is tegen ruwe weersomstandigheden.
  • Superieure connectiviteit: Met tot 2 streams over zowel 5 GHz als 2.4 GHz. banden, de twee AP's ondersteunen downlink en uplink MU-MIMO en OFDMA om tegelijkertijd gegevens te beheren en te verzenden tussen AP en client-apparaten.
  • Krachtige chipset: Dynamische gegevensverwerking en -beheer om de datadoorvoer tot 25% te verhogen met 1024QAM en de verbindingsmogelijkheden uit te breiden.
  • Geavanceerd gegevensbeheer: Dringt door in drukke publieke buitenruimtes met beter gegevensbeheer en breidt de draadloze dekking uit door langere OFDM-signalen en vermindert kanaalinterferentie door BSS-coloring, waardoor er minder vertraging is en betere hogere snelheiden geboden.
  • Beveiliging: De AP's zijn uitgerust met WPA3-beveiliging en ondersteunen een hogere codering voor gevoelige gegevensoverdracht voor honderden gelijktijdig aangesloten apparaten.
  • Krachtige dekking: Een 2,5 GigE PoE-compatibele poort voor eenvoudige plaatsing waar stopcontacten schaars zijn. Het beschikt ook over vier afneembare 360°-antennes die de signaalsterkte verhogen en gebruikers in staat stelt deze uit te wisselen voor grotere, betere antennes. De mesh technologie zorgt ervoor dat de AP's gebruik kunnen maken van high power radio's om de afstand tussen zichzelf en andere AP’s te vergroten.
  • Ongeëvenaarde betaalbaarheid: Alle EnGenius Cloud en EnGenius EnSky AP's en switches worden geleverd zonder licentie- of abonnementskosten en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Meer informatie? Bezoek de website 

 

 

Terug naar nieuws overzicht