Witold Kepinski - 26 november 2020

Pure Storage service catalogus biedt kosteninzicht voor on-premises en hybrid cloud opslag

Pure Storage service catalogus biedt kosteninzicht voor on-premises en hybrid cloud opslag image

Pure Storage kondigtt een uitgebreid Pure as-a-Service aanbod aan. De nieuwe servicecatalogus van Pure biedt transparante prijzen voor on-premises en hybride cloudopslag die as-a-Service wordt geleverd. Dit biedt klanten echte transparantie wat betreft hun investeringen in storage, zodat ze gemakkelijk het juiste storageniveau voor iedere workload kunnen kiezen, aldus Pure. Daarnaast maakt Pure zijn ‘as-a-Service’ toegankelijker door het aanbieden van goedkopere serviceniveaus en gecombineerde storage/compute-oplossingen zorgen voor een naadloos inkoopmodel.

“IDC voorspelt dat tegen 2021 driekwart van de ondernemingen zich de voordelen van ‘as-a-service’ zal realiseren. Hierdoor zal de vraag naar infrastructuur on-premises op basis van flexibele/as-a-service oplossingen met een factor drie toenemen. De data van IDC onderstrepen dat de wereldwijde pandemie deze verschuiving heeft versneld en dat ondernemingen sneller dan ooit overgaan op as-a-service modellen. Zij willen meer capaciteit en performance om de bedrijfsflexibiliteit te verbeteren”, zegt Susan Middleton, Research Director of Flexible Consumption and Financing Strategies for IT Infrastructure bij IDC. “In een tijd van veranderende businessbehoeften willen klanten inzicht in de kosten, eenvoud en operationele efficiency, evenals een eenvoudige opstap naar de cloud die hen in staat stelt kapitaal te behouden.”

Pure as-a-Service stelt klanten in staat om elke euro die zij uitgeven te optimaliseren en te kiezen voor een oplossing die kostenvoordelen biedt in plaats van op termijn meer gaat kosten, wat nog nooit zo belangrijk is geweest als nu. Met Pure as-a-Service betalen klanten alleen voor wat ze gebruiken en hoeven niet meer in te huis halen dan nodig is. In tegenstelling tot andere flexibele gebruiksmodellen biedt alleen Pure as-a-Service de economische voordelen van de cloud, samen met de extra voordelen van het Evergreen-model, waaronder onderhoud en uitbreidingen die de operaties niet verstoren. Dit biedt een abonnement op innovatie met een looptijd van een decennium of meer en echte cloud-elasticiteit. De nieuwe Service Catalog biedt een verdere verfijning van diensten aan, met de transparantie die bedrijven verwachten van on-premises en in de cloud.

“Pure as-a-Service heeft nu momentum bereikt, omdat het al meer dan twee jaar beschikbaar is als het eerste Storage-as-a-Service aanbod van een grote leverancier”, zegt Rob Walters, General Manager, Pure as-a-Service, Pure Storage. “Met de nieuwe Service Catalog en het uitgebreide aanbod lopen we opnieuw voorop met het leveren van de flexibiliteit en transparantie die klanten zoeken in de abonnementsdiensten om hun initiatieven te versnellen.”

Partner Business

Conform de partnercentrische benadering van Pure, wordt Pure-as-a-Service 100% via partners geleverd. “Onze Pure as-a-Service 2.0 verbeteringen geven partners meer keuze en transparantie. In tegenstelling tot andere modellen die beschikbaar zijn, is dit een echt as-a-serviceaanbod met op abonnementen gebaseerde operationele kosten (OpEx). Nu de budgetten van klanten krap zijn, kan het kanaal zichzelf helpen door hen op het OpEx-model te wijzen, waarmee zij hun IT op een flexibelere en effectievere manier kunnen managen. Volgend jaar zal het as-a-servicemodel steeds belangrijker zijn voor partners en we reageren op die feedback met deze aankondiging”, zegt Matthieu Brignone (foto), VP Channel EMEA & LATAM van Pure Storage.

Nieuwe diensten en verbeteringen zijn onder andere:

Nieuwe Service Catalog - Biedt verbeterde transparantie en verfijnde serviceselectie voor performance en capaciteit, zodat klanten gemakkelijk de storage tier die het beste past bij hun workload kunnen vaststellen. Pure levert duidelijke en transparante prijzen per GB. Pure biedt klanten ook opties en flexibiliteit die legacy-storageproviders niet kunnen bieden en die vergelijkbaar zijn met wat de beste cloudproviders aanbieden.

Deze services omvatten:

Block Service die klanten in staat stelt om de juiste opslag te kiezen voor hun applicaties, wat zorgt voor eenvoud en kostenbesparing:

Capacity Tier biedt lagere minimumverplichtingen, waardoor de drempel voor het instappen wordt verlaagd en klanten gemakkelijk kunnen opschalen in de loop van de tijd. Klanten kunnen nu de blokcapaciteit benutten met een minimum van 200 TiB, waardoor de minimale instapdrempel met een derde wordt verlaagd. Andere niveaus behouden hun minimumverplichting van 50 TiB.

Performance Tier voor het versnellen van hybride en multi-cloud omgevingen.

Premium Tier voor de ondersteuning van gespecialiseerde Tier 1 workloads, zoals containers en test/dev-applicaties.

Ultra Tier, ontworpen voor in-memory-databases.

Met de Unified Fast File and Object Service kunnen klanten kiezen uit Premium en Ultra Performance opties om niet alleen traditionele bestands- en cloud object workloads te ondersteunen, maar ook een breed scala aan behoeften op het gebied van AI en machine learning, high performance computing en softwareontwikkeling.

Full Stack as-a-Service: Maakt flexibele betalingen op basis van gebruik mogelijk voor opslag, computing en netwerken via selecte Pure- en Cisco-partners. Gebaseerd op Pure en Cisco's FlashStack, kunnen partners meerdere versies van flexibel gebruik leveren voor de Full Stack en tegelijkertijd profiteren van Cisco Validated Designs.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!