Redactie - 26 november 2020

Relined Fiber Network koopt Duitse Globalways

Relined Fiber Network neemt het Duitse Globalways over van Datacenter One. Begin november zijn de afspraken hiertoe geformaliseerd en is het contract door betrokken partijen ondertekend. Relined versterkt hiermee zijn positie in de markt en geeft vorm aan de ambitie om verder te groeien in Duitsland.

Relined Fiber Network spreidde zijn vleugels al in 2017 uit naar Duitsland met het vermarkten van een landelijk dekkend Dark Fiber netwerk. Met capaciteit in de grote steden, waaronder het metronetwerk van Frankfurt en waarop ruim 20 datacenters zijn aangesloten. Om nog beter te voldoen aan de toenemende vraag naar connectiviteit op de Duitse markt, kwam Relined tot de overname van Globalways GmbH.

“Onze ambities in zowel Nederland als Duitsland zijn groot. We willen groeien en blijven stappen maken ter realisatie hiervan. De toenemende vraag naar connectiviteit in de Duitse markt was voor ons dé aanleiding om met Datacenter One in gesprek te gaan wat leidde tot de overname van Globalways. Onze landelijke Dark Fiber backbone in Duitsland zal hierdoor nog beter benut gaan worden, waardoor óók meer verbindingen gerealiseerd kunnen worden naar de Nordics, via de COBRA Fiber Optic Cable. We zijn enorm verheugd met de overname, het is een prachtig vertrekpunt voor verdere uitbreidingen op de Duitse markt” – Kristel Landa, Managing Director Relined Fiber Network.

Globalways, gevestigd in Stuttgart, biedt in Duitsland al ruim tien jaar professionele IT-services met maximale gegevensbeveiliging aan vele klanten (zowel klein als groot). Relined neemt Globalways over van de overkoepelende organisatie Datacenter One, één van de belangrijkste datacenterexploitanten in de regio Stuttgart. De organisatie wordt in zijn geheel overgenomen inclusief alle services en medewerkers.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!