MSP software specialist Datto boekt meer omzet en winst

Tim Weller, CEO Datto

26-11-2020 | door: Witold Kepinski

MSP software specialist Datto boekt meer omzet en winst

Datto, een wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde software en technologieoplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor levering door managed service providers (MSP's), maakte zijn financiële resultaten bekend voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2020. De omzet bedroeg 131 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 19,5 miljoen dollar, een stijging van 617 procent.

“We zijn verheugd om sterke resultaten over het derde kwartaal van 2020 te kunnen rapporteren als nieuw beursgenoteerd bedrijf. Zowel de omzet uit abonnementen als de ARR (anual rate revenue) groeiden met 17 procent op jaarbasis, dankzij uitbreiding van bestaande managed service provider-partners naarmate ze meer Datto-oplossingen implementeerden voor meer van hun eindklanten, en door de toevoeging van nieuwe partners”, aldus Tim Weller (foto), ceo van Datto.

Weller meldt verder: “Onze opeenvolgende ARR-groei van 16 miljoen dollar is een bewijs van de hernieuwde versnelling van ons bedrijf en de meevallers van de digitale transformatie van kleine en middelgrote bedrijven (MKB). We gaan door met het ontwikkelen van enterprise-grade technologie voor het MKB, geleverd via ons groeiend, wereldwijde netwerk van managed service provider-partners. Onze toewijding aan het MSP-ecosysteem is wat Datto uniek maakt - het is de basis van onze strategie en cultuur. "

Datto deed onlangs een beursgang waarbij 642 miljoen dollar werd opgehaald, onder ook om schulden terug te betalen. 

Het aantal MSP- partners van het bedrijf groeide tot meer dan 17.200, een toename van 1.000 ten opzichte van een jaar geleden.

Terug naar nieuws overzicht
Software