Amazon Web Services getroffen door storing

27-11-2020 | door: Redactie

Amazon Web Services getroffen door storing

Een grote storing bij Amazon Web Services heeft gisteravond een aantal clouddiensten getroffen. Onder meer fotosite Flickr en het spel League of Legends werden getroffen, maar ook robotstofzuigers van Roomba weigerden even dienst.

De panne ontstond iets voor 19:00 uur Nederlands tijd. Sinds vanochtend zouden de meeste problemen moeten opgelost zijn. AWS spreekt van een storing van de Kinesis Data Streams API in de US-EAST-1 regio. Daardoor kunnen klanten geen data lezen of schrijven naar de Kinesis streams.

Stofzuigers

Door die storing hebben ook andere diensten deels problemen of vertraging ondervonden. Dat zorgde voor problemen bij verschillende internetdiensten. Onder meer Flickr, League of Legends, Ring, Roku en Adobe Spark hadden er last van.

Hoewel het incident zich beperkte tot de Oost-Amerikaanse cloudregio van Amazon, waren er ook in onze regio problemen merkbaar. Zo waren de robotstofzuigers van Roomba niet meer met de app te bedienen, omdat die app verbinding maakt met AWS. Al was de stofzuiger wel handmatig aan te zetten.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud