ByteDance krijgt uitstel voor verkoop Amerikaanse TikTok-activiteiten

26-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

ByteDance krijgt uitstel voor verkoop Amerikaanse TikTok-activiteiten

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, krijgt opnieuw uitstel voor het onderbrengen van haar Amerikaanse activiteiten in een Amerikaanse vennootschap. De deadline van 27 november wordt uitgesteld tot 4 december 2020. De extra tijd is toegekend door CIFIUS, de Amerikaanse toezichthouder voor buitenlandse investeringen.

Het Chinese bedrijf is al langer in een conflict verwikkeld met de Amerikaanse overheid. De Amerikanen vrezen dat de gegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers in handen kunnen vallen van de Chinese overheid via het Chinese moederbedrijf ByteDance. ByteDance ontkent dit. Indien het bedrijf zijn Amerikaanse activiteiten echter niet afstoot, dreigt TikTok in de Verenigde Staten (VS) te worden verboden.

Eerder ook al uitstel

Deze deal moest eigenlijk al op 12 november rond zijn. De rechter oordeelde echter dat een verbod op de TikTok-app in Amerikaanse appwinkels onwettig was. ByteDance kreeg in reactie hierop van CFIUS uitstel tot 27 november om alsnog tot een deal te komen. ByteDance zou inmiddels een aangepast voorstel hebben ingediend bij de toezichthouder. Om dit voorstel te kunnen bestuderen geeft de CFIUS ByteDance nu opnieuw uitstel.

Eerder werd al bekend dat ByteDance een deal heeft gesloten met Oracle en Walmart, waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok worden ondergebracht in een Amerikaanse entiteit.

Terug naar nieuws overzicht