Mirage Retail Group verwelkomt BCC in de familie
27-11-2020 | door: Witold Kepinski

Mirage Retail Group verwelkomt BCC in de familie

Mirage Retail Group (Mirage) kondigt met trots aan de overname van BCC te hebben afgerond. Voor de transactie hebben alle  ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten de vereiste wettelijke goedkeuring gegeven.

Mirage ziet BCC als een sterk Nederlands merk voor consumentenelektronica en herkent hierin een groot potentieel voor verdere groei. BCC zal met alle 1345 medewerkers en 60 winkels onder de vlag van Mirage verder koers zetten op succes in Nederland.

“Wij zijn verheugd vandaag alle medewerkers van BCC bij de Mirage familie welkom te heten,” aldus Michiel Witteveen, CEO van Mirage Retail Group. “Wij zagen het sluiten van deze overeenkomst met vertrouwen tegemoet en het is fijn dat het nu definitief is bezegeld. Nu kunnen weverder bouwen aan ons gezamenlijke succes.”

”Deze overname is goed voor BCC. Onder de Mirage vlag kunnen wij ons nu weer verder ontwikkelen”, zegt  Herman Bramer, CEO van BCC, die ook verheugd is met deze stap. “Op veel fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan."

Mirage is het retailplatform achter een aantal vertrouwde winkelformules in Nederland waaronder; Blokker, Big Bazar en Intertoys, en sinds kort ook de kracht achter de nieuwe winkelformule Miniso. Mirage komt voort uit de voormalige Blokker Holding en heeft daarmee een rijke historie in de Nederlandse winkelstraten. Mirage is gespecialiseerd in turn-around strategieën voor de retailbranche, waarbij het zijn uitvoerige kennis en ervaring op het gebied van retail, vastgoed en logistiek combineert om winstgevende en toekomstbestendige retailmerken te leiden. Met de overname telt Mirage bijna 10.000 medewerkers met een omzet van ongeveer 1 miljard euro op jaar basis.  

 

Terug naar nieuws overzicht