Wie wordt gekroond tot beste broadline distributeur van 2020?

28-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt gekroond tot beste broadline distributeur van 2020?

De naam is iets aangepast, maar we praten over die ene award die elke 'broadline' distributeur in Nederland wil winnen: de Dutch IT-channel Award voor Broadline Distributor of the Year. Vorig jaar won Tech Data deze award, toen de categorie nog gewoon 'Distributor of the Year' heette. De genomineerden zijn overigens precies dezelfde vijf als vorig jaar!

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO heeft de overgang naar 'cloud first', die de distributeur in 2019 al maakte, in 2020 doorgezet met een verdere uitbouw van de ALSO Cloud Marketplace (ACMP). Op de ACMP vinden resellers die de markt op willen als managed service provider, een lokale marktplaats met een uitgebreide catalogus aan cloud services en value added services. Het platform wordt white-labeled aangeboden en seats worden op dagbasis afgerekend. Partners van ALSO kunnen eindklanten zelf aan de knoppen laten draaien, door ze in een eigen klantomgeving binnen de ACMP kosten en verbruik te laten inzien en zelf diensten te laten op- en afschalen.

Arrow is een value added specialist in hart en nieren. Maar met een breed portfolio, gespecialiseerde business units voor verschillende productgroepen en een breed spectrum aan ondersteunende diensten, mag deze technologieleverancier uit Amerika zich met recht een broadliner noemen. De gespecialiseerde kennis die Arrow als value added distributeur heeft, stelt het bedrijf in staat om resellers, system integrators en andere partijen over al die oplossingen van de juiste marktkennis te voorzien. Arrow dankt zijn nominatie onder meer aan de snelheid waarmee de distributeur inspeelt op nieuwe ontwikkelingen in de markt, niet in de laatste plaats via het cloudplatform ArrowSphere.

Copaco Nederland wil uitblinken door partners snel te laten inspelen op nieuwe ontwikkelingen in een innovatieve en continu veranderende markt. Samenwerken wordt voor partijen in de wereld van IT steeds belangrijker, vindt de Eindhovense groothandel, en daarom wil Copaco partners helpen met een totaalpakket van niet alleen producten en diensten, maar ook de daarbij horende kennis en expertise. Innovatie is belangrijk, net als creativiteit en flexibiliteit. Maar ook persoonlijk contact, zeg maar gerust Brabantse gemoedelijkheid! Copaco heeft zijn kernactiviteiten sinds kort ondergebracht in drie merklabels: Copaco.com voor hardware en software, 2tCloud voor 'as-a-service' en Yours voor logistieke ondersteuning.

Ingram Micro oogst veel waardering met het in 2019 geïntroduceerde ONE Ingram Micro. Het (bijna) afgelopen jaar heeft de 'leader in IT', zoals de Amerikanen zichzelf graag afficheren, deze go-to-market-strategie verder geperfectioneerd. Met ONE Ingram Micro wil de distributeur resellers optimaal ondersteunen bij de verkoop van het volledige assortiment van Ingram Micro aan eindklanten, door zijn expertise, marktkennis en assortiment op een innovatieve manier te combineren. Ingram wil dat resellerpartners complexe vraagstukken bij hun eindklanten beter uitvragen, want alleen zó kunnen ze de best passende oplossing voor een eindklant samenstellen. Niet het productaanbod staat centraal, maar de vraag: wat heeft de eindklant werkelijk nodig?

Tech Data Nederland werd in 2019 – en trouwens ook in de negen jaar daarvoor! – door zakenblad Fortune uitgeroepen tot 'een van 's werelds meest bewonderde bedrijven'. Hoe ze dat doen? Door te acteren als een volwaardige trusted advisor. Desgevraagd kan Tech Data wel acht redenen opnoemen om ook deze Dutch IT-channel Award (opnieuw) te winnen. Om er een paar te noemen: het meest uitgebreide portfolio van producten en diensten, volop kennis en tools om partners te laten transformeren van transactionele business naar een recurring businessmodel, en de dit jaar geïntroduceerde financiële oplossing Tech-as-a-Service om partners ook financieel bij te staan.

Stem nu via de website www.dutchitawards.nl!

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards