Welke distributeur valt dit jaar in de prijzen als specialist?

29-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Welke distributeur valt dit jaar in de prijzen als specialist?

Distributeurs met een uitgesproken specialisatie maken ook dit jaar kans op de speciale Dutch IT-channel Award voor Specialist Distributor of the Year. Vijf genomineerden dingen mee, waaronder de winnaar van vorig jaar: Flex IT.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Copaco dankt zijn nominatie aan het wel heel complete aanbod van technologische datacenterproducten én -diensten, van uitsluitend A-merken. Het Eindhovense bedrijf is een echte specialist als het gaat om datacenters – van consultancy tot en met 'turnkey' implementatie – en ontzorgt partners op dit gebied zowel commercieel als technisch. In de markt van datacenteroplossingen zoekt Copaco altijd de nieuwste technologieën, en stemt zijn product- en dienstenportfolio daar voortdurend op af. Partners profiteren daarom altijd van de nieuwste en beste technieken voor de inrichting en het beheer van datacenters. De pre-sales consultants van Copaco zijn gecertificeerde experts, die volledig merkonafhankelijk adviseren.

Exertis Pro AV levert audiovisuele apparatuur aan ICT-resellers. De distributeur heeft een uitgebreid assortiment aan zakelijke communicatiemiddelen, collaboratieoplossingen, professionele AV-producten en security- en netwerkproducten. Allemaal topmerken. Exertis wil vooral van waarde zijn met deskundig advies over welke producten voor welke bedrijfssituatie geschikt zijn; het aanbod van audiovisuele apparatuur is immers enorm. De adviseurs van Exertis helpen bij de samenstelling van de juiste zakelijke communicatie- en collaboratieoplossingen, afkomstig uit een breed assortiment van onder meer headsets, vaste en draadloze telefoons, audio- en videovergadersystemen, bekabeling en security. Exertis is gevestigd in Dordrecht en heeft een Belgische vestiging in Mechelen.

Flex IT uit Leiden is gespecialiseerd in duurzaamheid en verkoopt gebruikte ICT-producten die een tweede leven verdienen. Deze grondlegger van circulaire ICT in Nederland is daarmee actief tot ver over de landsgrenzen. Onder andere thuiswerkplekken worden ingericht met de spullen van Flex IT, overigens in goede samenwerking met een hecht partnerkanaal. Flex IT faciliteert onder meer examenomgevingen op universiteiten en hogescholen; dit jaar leverde Flex bijvoorbeeld zevenduizend laptops voor examens aan de Universiteit van Florence. Vanwege het toegenomen thuiswerken als gevolg van de corona-pandemie, heeft Flex IT de bundel Home & Office in de aanbieding: een compleet circulair thuiskantoor.

Resello werd opgericht in 2013 en is als enige van de genomineerden in deze categorie 'born in the cloud'. De distributeur uit Zwolle levert uitsluitend clouddiensten en wil met een zelfontwikkeld automatiseringsplatform de digitale transformatie bij aangesloten partners en hun eindklanten flink versnellen. Volgens Resello staan juist in het coronajaar 2020 zowel partners als eindklanten voor onverwachte uitdagingen op het gebied van thuiswerken, online vergaderen en – niet te vergeten – de beveiliging van bedrijfsgevoelige data. Niet voor niets breidde Resello het portfolio voor cybersecurity in 2020 uit met verschillende clouddiensten, waaronder Vade Secure, Exchange Online en Acronis Cyber Protect Cloud.

Tech Data won deze award drie jaar geleden. De nominatie dit jaar is vooral gebaseerd op de manier waarop het Amerikaanse distributiebedrijf omgaat met alle vragen van partners over nieuwe, specialistische technologieën als Internet of Things (IoT), business intelligence (BI) en artificial intelligence (AI). Tech Data helpt partners zich verder te ontwikkelen, zodat ze (blijven) voldoen aan de nieuwste technologiestandaarden. Voor partners die volgens Tech Data de capaciteit hebben om zich door te ontwikkelen, heeft de distributeur een gespecialiseerd 'transformatieprogramma': een meerdaagse workshop die de directie, het management en de commerciële afdeling van een partner helpt bij de implementatie van 'next-gen' technologieën.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards