Wie wordt IoT Innovator of the Year 2020?

02-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wordt IoT Innovator of the Year 2020?

Wie wordt IoT Innovator of the Year van 2020 en wint een Dutch IT-channel Award?. Deze categorie is voor de allerslimste ontwikkelaars, techneuten, uitvinders, pioniers, hoe je ze noemen wil. De IoT Innovator of the Year is een partij die tekent voor de meest innovatieve oplossingen op ICT-gebied. De award werd al twee keer gewonnen door IBM, vorig jaar samen met Axians, Cisco en het Rotterdamse softwarebedrijf Esri.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cisco won vorig jaar samen met Axians, IBM en Esri, vanwege de bouw van een nieuw IoT-platform voor het Havenbedrijf Rotterdam. De business case waarmee Cisco dit jaar is genomineerd, speelt zich opnieuw af in de Rotterdamse haven, waar het Amerikaanse technologiebedrijf zorgde voor een optimalisering van de dataconnectiviteit en van de noodzakelijke communicatie tussen patrouillevaartuigen. Cisco installeerde daarvoor het industriële Cisco routing (IR829) en switching (IE3300) platform. Om vaartuigen in het hele havengebied een continue internetverbinding te geven, wordt gebruik gemaakt van roaming tussen twee verschillende 4G-providers. Het dagelijks beheer van de omgeving is in handen van KPN.

Dell Technologies is genomineerd vanwege Blue Force Tracking (BFT), een gezamenlijk initiatief van Dell Boomi en 'partner in platform perfection' Nalta uit Almere. BFT is door de Nationale Politie, de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena geselecteerd om de veiligheid op publieke plekken en de ondersteuning van politieagenten en stewards te verbeteren. Uniek aan dit IoT-platform is de geautomatiseerde en daardoor snelle manier waarop (bewakings)camerabeelden worden geanalyseerd. De slimme technologie van BFT geeft op basis van die beelden, maar ook op basis van IoT-sensoren die geïntegreerd zijn in de kleding van veiligheidsbeambten, signalen af. Daarmee kan snel worden bepaald of iemand ondersteuning nodig heeft.

Liftinsight uit Rotterdam levert innovatieve liftoplossingen en creëerde dit jaar de IoT-oplossing Liftmanager: een tool gebaseerd op het low-code platform van Mendix, die het voor onderhoudsmedewerkers en inspecteurs veel makkelijker maakt om onderhoudsgegevens in te voeren en in te zien. Terwijl het onderhoud aan veel liften in de wereld nog wordt bijgehouden met 'fysieke' grootboeken, die met de hand worden volgeschreven, heeft Liftmanager genoeg aan de GPS-positie van elke lift. Doordat Liftmanager gebruik maakt van sensoren die een lift 'realtime' monitoren, kunnen storingen op tijd worden voorkomen. De oplossing wordt gebruikt door grote internationale liftenbouwers, zoals Otis en Mitsubishi.

Nokavision Software levert innovatieve en resultaatgerichte softwareplatforms, die complexe organisaties efficiënter laten werken. De nominatie voor deze award dankt de ontwikkelaar uit Den Bosch aan de app Tap & Pay, gemaakt voor bedrijfscateraar Hutten uit Veghel. Deze mobiele app maakt het bezoek aan een bedrijfsrestaurant een stuk makkelijker. Op de app ziet de restaurantbezoeker direct het menu van de dag, zijn bestelhistorie en bijvoorbeeld campagnes, zoals combi-deals. Tap & Pay maakt gebruik van op IoT-gebaseerde Electronic Shelf Labels, een soort kaartjes die bij alle producten staan en die de bezoeker kan 'tappen' als hij ze wil hebben. Ook betalen gaat volledig mobiel, via Payconiq.

VMware is genomineerd vanwege de Pulse IoT-toepassingen die de leverancier van virtualisatiesoftware levert aan Siza en Academy Het Dorp. Siza is een zorginstelling voor mensen met een beperking. Academy Het Dorp is een koepelorganisatie waarin verschillende organisaties samenwerken om deze mensen door middel van technologie zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Om goede zorg te kunnen leveren zijn per cliënt al gauw zo'n vijftien devices nodig. De meerwaarde van IoT is dat gegevens uit verschillende apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden, zodat nieuwe inzichten ontstaan en de samenwerking beter verloopt. Door slimme oplossingen en digitalisering kunnen mensen met een beperking zelfstandiger leven.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards