Wie wordt Storage Innovator of the Year 2020?

04-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Storage Innovator of the Year 2020?

De Dutch IT-channel Award voor Storage Innovator of the Year 2020 werd de afgelopen jaren gewonnen door technologiereuzen als Dell EMC (2016), HPE (2017 en 2018) en VMware (2019). Welke leverancier was in 2020 het meest innovatief met storage?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cohesity komt uit de 'hoofdstad van Silicon Valley': San Jose in Californië. Daar weten ze wel wat innovatie is, en dat geldt zeker ook voor deze vernieuwer op het gebied van storage en back-up voor multicloudomgevingen. Om tegemoet te komen aan een groeiende behoefte van klanten aan flexibel, beschikbaar, schaalbaar en betrouwbaar datamanagement, breidde Cohesity het productaanbod flink uit in 2020. Samen met Amazon Web Services (AWS) bracht Cohesity een moderne Data Management-as-a-Service (DMaaS) oplossing op de markt, gehost op AWS en ontworpen opdat zakelijke klanten eenvoudig back-ups kunnen maken van hun gegevens, en deze gemakkelijk kunnen beveiligen, beheren en analyseren.

Datto is specialist in MSP-software voor back-up en recovery. De Amerikaanse leverancier zag in 2020 veel vraag naar oplossingen voor business continuity. Bij Datto zijn dat toepassingen die binnen het eigen bedrijfspand razendsnel back-ups maken, om ze vervolgens te repliceren naar de cloud. Bij uitval kan een server daardoor heel eenvoudig in de cloud opnieuw worden opgestart. In 2020 bracht Datto SaaS Protection 2.5 op de markt. Deze oplossing, speciaal ontwikkeld voor MSP's, beschermt kritieke bedrijfsdata afkomstig is uit Microsoft 365 en de G-suite tegen downtime en permanent gegevensverlies in de cloud. Wereldwijd gebruiken ruim 17 duizend MSP's de oplossingen van Datto.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een naam hoog te houden in de Dutch IT-channel Awards. Dit jaar is het Amerikaanse technologiebedrijf liefst drie keer genomineerd. Storage Innovator of the Year was HPE al twee keer, en daar zou zo maar een derde keer bij kunnen komen. Want het intelligente opslagplatform Primera, dat HPE op de markt bracht in 2019 en dat bedrijfskritische opslag 'herdefinieert' door applicaties een hogere beschikbaarheid en performance te geven, doet het nog altijd geweldig. Om problemen te voorspellen en voorkomen maakt Primera, dat specifiek is ontwikkeld voor enterprises, gebruik van de voorspellende analytics van het geavanceerde AI-platform HPE InfoSight.

IBM Nederland kwam in 2020 in het nieuws door – hoe kan het anders? – de coronacrisis. Samen met het Veldhovense technologiebedrijf Simac deed de Nederlandse tak van de Amerikaanse technologiereus nuttig werk in de supermarktwereld, waar de omzet met liefst 5,7 procent groeide, volgens analisten doordat consumenten hun geld niet meer in de horeca kwijt konden. Keerzijde was dat de IT-omgevingen van veel supermarktketens tegen de limieten van hun infrastructuur aanliepen. Simac kreeg bij een grote Nederlandse retailer de (uitwijk)capaciteit en de performance op orde, onder andere door IBM Power Enterprise Pools te installeren, een systeem waarmee beschikbare capaciteit altijd optimaal wordt ingezet.

Lenovo is genomineerd in deze categorie, onder meer vanwege het grote aanpassingsvermogen van zijn storageproducten. Lenovo's opslagoplossingen voor bedrijven kunnen zich relatief makkelijk aanpassen aan groeiende virtuele omgevingen, en op die manier zorgen dat gegevens altijd op het juiste moment beschikbaar zijn. En ook niet onbelangrijk: ze zijn voor de meeste bedrijven zeer betaalbaar. Een belangrijk wapenfeit in 2020 was de introductie van Lenovo XClarity Administrator, een centrale oplossing voor bronnenbeheer die de complexiteit vermindert, de reactietijd versnelt en de beschikbaarheid van Lenovo ThinkSystem- en ThinkAgile-oplossingen verbetert. Noemenswaardig is ook Lenovo XClarity Orchestrator, waarmee gebruikers veel verschillende apparaten gecentraliseerd kunnen monitoren, beheren en analyseren.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards