VMware Enterprise Blockchain Platform is beschikbaar
01-12-2020 | door: Witold Kepinski

VMware Enterprise Blockchain Platform is beschikbaar

VMware kondigt de commerciële beschikbaarheid van VMware Blockchain aan. Dit biedt bedrijven een digitale basis waarop ze kunnen vertrouwen om hun netwerken te bouwen en bedrijfskritieke, gedecentraliseerde applicaties uit te rollen. Met VMware Blockchain krijgen bedrijven een schaalbaar platform dat ze kunnen uitbreiden om datasilo's te ontsluiten en data vrij te maken om het veilig, privé en direct te kunnen laten doorstromen.

Bedrijven draaien op data en workflows waar de gedeelde sources of truth ongekende waarde kunnen creëren, ongeacht de complexiteit. Data wordt vandaag de dag nog vaak in silo's binnen de organisate verwerkt, wat resulteert in inefficiënte en dure stappen om die data over deze bedrijfsgrenzen heen te delen en te combineren. Een betrouwbaar netwerk met verschillende partijen is nodig om zowel de zuiverheid van de data te behouden als privacy mogelijk te maken. Daarnaast moet het de veerkracht van een wereldwijd ecosysteem waarborgen.

"We hebben ons gefocust op het bouwen van een enterprise-grade blockchainplatform dat voldoet aan de strengste applicatievereisten in de financiële wereld en andere bedrijfskritieke gedistribueerde workloads die betrouwbare blockchain-services vereisen", vertelt Boudewijn Aelbers (foto), Director Presales Benelux van VMware. "VMware Blockchain biedt klanten enerzijds de functies die ze vandaag de dag nodig hebben voor hun productie en anderzijds de flexibiliteit om zich aan te passen aan de toekomstige behoeften in de snel evoluerende blockchainwereld.”

VMworld

VMware Blockchain werd als bèta aangekondigd op VMworld 2018 Europe. VMware brengt nu zijn voordelen naar het VMware Blockchain-platform om enterprise-grade mogelijkheden te bieden: uitbreidbaarheid, beveiliging en privacy, prestaties en schaalbaarheid. Bedrijven zijn op zoek naar ecosysteemvriendelijke oplossingen die een gedeelde source of truth creëren en vertrouwen scheppen met behoud van privacy, waardoor multi-party workflows veel efficiënter worden. VMware erkent het belang van day-0- en day-2-operations om bedrijven in staat te stellen hun blockchain-oplossingen in productie te nemen. Daarom biedt VMware diverse operationele mogelijkheden, waaronder eenvoudige implementatie, monitoring, beheer, upgradebaarheid en ondersteuning van topniveau zo meldt de leverancier.

Aangezien bedrijven op blockchain vertrouwen om transacties met meerdere partijen af te handelen, is de keuze van het ingezette consensusmechanisme een belangrijke factor in hoe goed een blockchain-platform presteert en schaalt. De Scalable Byzantine Fault Tolerance (SBFT) van VMware Blockchain is een interne consensusengine van VMware Research, ontworpen om de schaal- en prestatieproblemen in blockchainoplossingen op te lossen met behoud van fouttolerantie en bescherming tegen kwaadaardige aanvallen. SBFT handhaaft het gedecentraliseerde vertrouwen en ondersteunt het lopende beheer in netwerken met meerdere partijen, aldus VMware.

Enterprise

Als het enterprise-grade platform voor processen tussen verschillende partijen biedt VMware Blockchain een uniek voordeel: een gelaagde architectuur die het register loskoppelt van de smart contract(programmeer)taal. VMware Blockchain ondersteunt DAML, een open source smart contract programmeertaal gecreëerd door Digital Asset, een technologiepartner van VMware Blockchain. De platformarchitectuur van VMware Blockchain bevat een virtuele smart contract execution engine die is ontworpen om het platform eenvoudig uit te breiden en zo extra smart contractprogrammeertalen te ondersteunen zo meldt VMware.

Applicaties

Er is nu een beweging zichtbaar om nieuwe kritieke infrastructuur te bouwen voor applicaties in de financiële sector, de gezondheidszorg, de productieketen en de supply chain in retail. Zij maken gebruik van blockchaintechnologieën om de pijnpunten aan te pakken die zich voordoen bij niet-verbonden en in silo's gebouwde systemen. Voor bedrijven uit de financiële wereld zorgen blockchaintechnologieën voor een radicale stroomlijning en vereenvoudiging van hun activiteiten, waardoor banken, makelaars, betalingsverwerkers en andere financiële instellingen de verwerkingstijden drastisch kunnen verkorten, handmatige verwerking en dubbel berichtenverkeer kunnen verminderen en nieuwe verdienmodellen kunnen creëren met functies zoals gelijktijdige transacties en verwerking (de zogenaamde trade clearing & settlement). VMware Blockchain is toonaangevend voor klanten in de financiële sector met partners zoals Accenture en Digital Asset, aldus VMware.

Terug naar nieuws overzicht
Security