Europese white label cloud computing oplossing Whitesky beschikbaar in Nederland

Jeroen van Langenhove

01-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Europese white label cloud computing oplossing Whitesky beschikbaar in Nederland

De Belgische cloud-as-a-service aanbieder GIG Tech introduceert Whitesky, de eerste Europese white label cloud computing oplossing voor integratoren, telecom en service providers. Deze oplossing stelt hen in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam aan te bieden. Whitesky is nu beschikbaar in België en Nederland en wil op termijn in heel Europa actief zijn.

Whitesky maakt, als merk van GIG Tech, gebruik van hunsoftwarestack, waardoor er geen sprake is van vendor lock-in. Bovendien kunnen integratoren, telecom en service providers dankzij de white label formule van Whitesky hun marktpositie op zowel financieel als strategisch vlak versterken en bepalen ze zelf waar hun data worden opgeslagen.

Controle over eindklanten behouden

Integratoren, telecom en service providers lopen in de huidige cloudmarkt het risico om de controle over hun eindklanten te verliezen aan de dominante spelers. Daarnaast zorgen deze er tevens voor dat de marges in de sector onder zware druk komen te staan.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat de positie van integratoren, telecom en service providers in het gedrang komt. “Met Whitesky kunnen ze eenvoudig en snel zelf cloud operator worden onder eigen naam”, zegt Jeroen van Langenhove (foto), Managing Director Whitesky België. “Zo houden ze meer controle over hun eindklanten en kunnen ze hen ook alle voordelen van een eigen cloudomgeving aanbieden, zoals controle over de data, lokale dataopslag en eenvoudige facturatie. Bovendien kunnen marges beter beheerd worden dankzij inzicht in de invoicing in het geïntegreerde portaal.”

Drie formules

Whitesky biedt drie verschillende white label cloud computing formules aan: white sky, blue sky en free sky. Via een grondige pre-onboarding waarin de behoeften van de klant in kaart worden gebracht, wordt de meest gepaste formule gekozen. De white sky-formule is geschikt voor klanten die op termijn zelf virtual cloud operator willen worden, de blue sky-formule is geschikt voor bedrijven die zich richten op één of twee specifieke producten, maar geen zware infrastructuur nodig hebben. De free sky-formule is er voor bedrijven die white label cloud willen gaan verkennen maar daar nog niet meteen fulltime op willen werken.

“Momenteel zijn er enkele grote, voornamelijk Amerikaanse spelers die de cloudmarkt domineren. Met Whitesky wil GIG Tech de cloud democratiseren”, verklaart Van Langenhove. “Onze Europese white label cloud computing oplossing as-a-service stelt klanten in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam publiek te maken en te gaan inrichten zoals zij dit zelf willen. De oplossing is bovendien makkelijk en snel te installeren en te managen, zonder zware voorafgaande investeringen of een heel IT-team om het in de lucht te houden. En omdat we gebruik maken van de softwarestack van GIG Tech, is er geen vendor lock-in. Data worden lokaal en in België en Nederland opgeslagen. Klanten kiezen zelf uit één van onze locaties en hebben de volledige controle over hun data.”

Virtual launch event

Whitesky wordt vandaag officieel geïntroduceerd op de Belgische en Nederlandse markt via een virtueel event. Er wordt dan ook meer informatie gedeeld omtrent het aanbod. De pre-onboarding van de eerste klanten loopt tot januari, dan wordt Whitesky effectief operationeel op de Belgische en Nederlandse markt. Het virtueel event start vandaag om 16u. Deelnemen kan hier.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud