Apple in EU aangeklaagd wegens verlagen batterijprestaties iPhones

02-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple in EU aangeklaagd wegens verlagen batterijprestaties iPhones

Consumentenorganisatie Euroconsumers daagt Apple in vier Europese landen voor de staten. De organisatie eist een schadevergoeding van ongeveer 180 miljoen euro voor het opzettelijk verlagen van de prestaties van batterijen in oudere modellen iPhones. Het Amerikaanse bedrijf zou klanten hiermee hebben willen verleiden tot de aankoop van een nieuwe iPhone.

Euroconsumers is een belangenorganisaties waarbij verschillende consumentenorganisaties zijn aangesloten. De groep riep Apple deze zomer al in brieven op te stoppen met zijn werkwijze en getroffen Europese klanten te compenseren. Apple kan zich echter niet vinden in de aantijgingen en benadrukte tegenover onder meer de Financial Times juist ernaar te streven dat iPhones zolang mogelijk mee te laten gaan.

De belangenorganisaties vragen woensdag in België en Spanje een class action-rechtszaak aan. In Italië en Portugal staan deze rechtszaken voor de komende weken op de planning. Euroconsumers wil dat Apple een vergoeding van gemiddeld 60 euro per telefoon betaald. De aanklachten hebben betrekking op ruim 3 miljoen iPhones. Het gaat specifiek om de iPhone 6, 6 Plus, 6S en 6S Plus.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility